Kidobtam a kukába félmillió forintot. Ki mennyire
felelős szerinted?
Figyelt kérdés
Az eset úgy kezdődött, hogy a lakótársamat megkértem, hogy adja oda az aznap érkező futárnak a szekrényemben tárolt pénzt, 500 000 Ft-ot, mert én pár napra elutaztam. Ő beletette egy kukás zsákba az összeget ami sok apró zacskóban volt, kivitte az ajtó mellé és várta a futárt. A futár nem jött se akkor se később. A pénz mozgásról semmilyen információt nem kaptam a lakótársamtól. Én 2 nap múlva estefelé megérkeztem, senki nem volt otthon. Takarítás közben látom hogy a szokott helyen 2 kukás zsák, egy félig lévő és egy majdnem túlcsorduló várja, hogy szokás szerint valaki levigye a konténerbe. Hát megfogtam őket és levittem. Majd lefeküdtem aludni. Másnap kérdezem tőle messengeren, hogy sikerült-e átadni a pénz? mondja, hogy nem. Gondoltam akkor biztos nála van. Mikor találkozok vele megkérdezem hogy hol van. Mondja hogy az ajtó mellett egy kukás zsákban. Rohanok le a konténerhez. Teljesen üres. Megyek a szeméttelepre. Már bezúzták.
Sajnos nem az én pénzem volt ez hanem a cégemé, ezért kölcsön kellett kérjek egy barátomtól és neki kell lassan törleszteni, de vita van köztünk, hogy ki mennyire felelős. Hány százalékát fizessem én, és mennyit a lakótársam?
Jó mese... Fél millió olyan kicsi, minek azt szemeteszsákba tenni? Még pár millió is elfér egy uzsonnás zacskóban. Nem láttál te még annyi pénz egyben, azért találsz ki ilyen hülyeséget...
2019. dec. 10. 19:37
12/19 A kérdező kommentje:
Bárcsak mese lenne! Azért volt nagy terjedelmű, mert ez egy vállalkozás bevétele volt zárható zacskóba téve, benne nem csak a sok címletű pénzzel hanem számos adminisztratív papírral. A futárra pedig azért volt szükség mert rögtön kellett volna fizetni vele ügyfeleknél.
2019. dec. 10. 20:10
13/19 anonim válasza:
Addig olvastam el,hogy "odaadtam a lakótársamnak 500 ezret".
Ilyen h-lye nincs a világon,kamu.
2019. dec. 10. 20:22
14/19 anonim válasza:
Egy személyben te vagy a felelős a pénz eltűnéséért, mert nem azzal bíztak meg, hogy add tovább megőrzésre, ráadásul azt az embert sem tudtad jól kiválasztani, akinek a gondjaira bízhatod úgy, hogy viszont is lásd. Ezzel a lendülettel odaadhattad volna egy csoport nagycsoportos óvodásnak is, akik boldogan hajtogattak volna a pénzből papírcsónakokat a Duna parton, hogy egymás után szép sorban leeregethessék a folyón.
2019. dec. 10. 22:31
15/19 anonim válasza:
Én kezeltem ennél sokkal több pénzt is. Ha kifizetsz valamit, akkor nem adod a saját adminisztrációs papírjaidat vele, ha 8 helyről van.
Egy összeg, 1 boríték, a futár pedig nem a lakásra megy...
2019. dec. 10. 23:35
16/19 anonim válasza:
Egyáltalán mire kell kp??
2019. dec. 11. 00:47
17/19 anonim válasza:
ki az a hulye aki penzt szemeteszsakba tesz. minek kellett egyaltalan beletenni valamibe? kamuszagot erzek
2019. dec. 11. 13:15
18/19 anonim válasza:
KAMUUU! 😂😂😂
2019. dec. 27. 21:58
19/19 anonim válasza:
Jogilag te vagy a felelos. Perelheted persze a masikat de ezzel gondok vannak. Feltetelezem nincsen szerzodes amuben atadtad neki a felelosseget dijazas fejeben. A dij lehet egy forint is de ha nincs szerződés akkor meg nulla se. Nullaval szorozva a felelosseget amugy is nulla lenne de itt meg ez sincs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!