Kidobtam a kukába félmillió forintot. Ki mennyire felelős szerinted?
Az eset úgy kezdődött, hogy a lakótársamat megkértem, hogy adja oda az aznap érkező futárnak a szekrényemben tárolt pénzt, 500 000 Ft-ot, mert én pár napra elutaztam. Ő beletette egy kukás zsákba az összeget ami sok apró zacskóban volt, kivitte az ajtó mellé és várta a futárt. A futár nem jött se akkor se később. A pénz mozgásról semmilyen információt nem kaptam a lakótársamtól. Én 2 nap múlva estefelé megérkeztem, senki nem volt otthon. Takarítás közben látom hogy a szokott helyen 2 kukás zsák, egy félig lévő és egy majdnem túlcsorduló várja, hogy szokás szerint valaki levigye a konténerbe. Hát megfogtam őket és levittem. Majd lefeküdtem aludni. Másnap kérdezem tőle messengeren, hogy sikerült-e átadni a pénz? mondja, hogy nem. Gondoltam akkor biztos nála van. Mikor találkozok vele megkérdezem hogy hol van. Mondja hogy az ajtó mellett egy kukás zsákban. Rohanok le a konténerhez. Teljesen üres. Megyek a szeméttelepre. Már bezúzták.
Sajnos nem az én pénzem volt ez hanem a cégemé, ezért kölcsön kellett kérjek egy barátomtól és neki kell lassan törleszteni, de vita van köztünk, hogy ki mennyire felelős. Hány százalékát fizessem én, és mennyit a lakótársam?
Szerintem fele-fele. Abban ő a hibás, hogy szemetes zsákba tette, mert szerintem érthető, ha az ajtó melletti szemetes zsákot nem nézegeti az ember, hanem leviszi. A pénzért viszont te feleltél, nem kellett volna másra bíznod.
Mondjuk én se értem, milyen munka az, ahol készpénzt szállítgatnak futárral, gondolom, nem teljesen legális, és nem akarjátok, hogy az átutalásnak nyoma maradjon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!