Mit csináljunk a dühös szomszéddal?
A szomszédunk totálisan begőzölt ránk és ez egyre inkább megkeseríti az életünket.
A helyzet a következő: durván 1 éve költöztünk társasházba, van egy most már majdnem 5 éves fiunk, aki kissé eleven. Néha a játék hevében sikongat, vannak sajnos olyan esetek is, mikor hisztizik, mert nem hagyom, hogy megint édességet egyen stb.
Kb fél év után jött át először a szomszéd, kb 25-27 éves nő szólni, hogy fél éve tűrik a párjával az állandó gyerekzsivajt, hisztiket, bömbölést, dörömbölést, de most már tegyen meg azt a szívességet, hogy megnevelem a fiamat, ha már eddig nem sikerült. Nem kiabált meg b*unkózott, normál hangnem mondta, de azért kissé lefagytam és mondtam, hogy egy székhez mégsem ragaszthatom. Azt mondta ilyet nem is kért, de azért lehetnénk minimális tisztelettel a többi lakó felé is, mert hogy elvileg többeket is zavarunk. Rászólok a fiamra, nyilván nem hagyom, hogy bármit csináljon és próbálok odafigyelni, hogy ne legyünk hangosak, de le nem foghatom a gyereket, hogy nem játszhat és a száját se foghatom be. Az első alkalom után eltelt kb 1-1,5 hónap, megint jött a szomszéd, csak most a párja, hogy betelt a pohár, mert éjszaka is arra keltek, hogy üvöltözik a fiam (felkelt kb éjfél fele és mostanság mániája, hogy be akar közénk feküdni, amit nem mindig engedünk meg és hát ez nem tetszett neki, aminek sírás lett a vége), meg hogy állandóan dörömböl a fiunk, úgy megy mint egy tank stb és többet nem fognak szólni, hanem pont ugyanolyan „jó” szomszédjaink lesznek ők is, mint mi nekik és higgyem el, abban nem lesz köszönetünk, majd elment.
És itt jön a lényeg, konkrétan bosszú-hadjáratba kezdtek, szándékosan odaverik a lábukat a földhöz, dörömbölnek a falon, bömböltetik a zenét, csörömpölnek a fazekakkal, indokolatlanul egymáshoz ütögetik őket „véletlen” stb. Most kb 2 hétig beteg volt a gyerek és még szokott délután ebéd után aludni 1 órácskát. Na erre a szomszéd is rájött (egyszer egy lifttel mentünk fel és én egy barátnőmmel telefonáltam, akinek említettem, hogy beteg a fiunk) és szándékosan 12-fél 1 fele nekiállt vagy porszívózni vagy valamivel csörömpölni, vagy épp dübörögni, a fiam persze meg egyből felkelt (mert abban a szobában zörgött, ami közfalas a gyerek szobájával), tök nyűgös volt egész nap. Akkor én is átmentem és megkértem a hölgyet, hogy ne zajongjon ilyen hangosan, mert tényleg tök beteg volt a fiam és nem bírt aludni sem. Kb kiröhögött és megkérdezte, hogy „Ugye milyen rossz?”, legalább már mi is tudjuk, majd rám vágta azt ajtót.
Most komolyan mit tudnék csinálni a kialakult helyzettel? Valami tanács?
Neveld meg a kölyköd vagy költözzetek tanyára!
Teljesen igazuk van
Biztos le leszek pontozva de nalunk is a bosszu hasznalt.
Alattunk egy fiatal srac lakott aki keveset volt itthon szerencsere de viszont minden nap 10-11 utan ert haza.
Akkor allt neki porszivozni,pakolni.
Ugy jart a lakasban h a mi lakasunk zengett toluk.Hajnalban keltunk,minden nap megebredtunk arra h hazaert olyan robajjal jott haza.
Szoltunk neki szepen,2 nap nyugi majd elfelejtette
Szerencsere lett egy baratnoje aki egyre tobbet volt itt.
Hat en sem finomkodtam.Mindig figyeltunk reggel es este h ne zajongjunk.
Szinte labujhegyen jartunk.Finoman tettem le dolgokat.
Halkan csuktam be a fiokot szekreny ajtot.
Aztan befejeztem.Hallottam mikor vannak itthon ugyhogy levettem a papucsot elkezdtem mezitlab trappolni,este 10orakor is ugy ahogy maskor ugyanazzal a robajjal csinaltam a dolgom.
Par het utan feljott szolni h eleg hangosak vagyunk.
Mondtuk h te is,szoltunk megis mit varsz?
Megkertuk a baratnojet jojjon fel hozzank es hallgassa meg mennyire fel hallatszik a duborges.
Szerencsere a baratnoje normalis volt.Neha neha meg hallottuk 1-2 duborgest de szepen abbaradt.
Ugyhogy igy ertuk el h beke van.
Es figyu ha en figyelek arra ne zajongjak,ha tudok csendben jarni,tudok ugy mosogatni h nem kong az egesz haz tole akkor o is.
Este a legrosszabb mikor csend van.
Napkozben annyira nem zavart elnyomta a kinti zaj a teve.
de este mikor elakartal aludni kegyetlen volt.
Nekem is van egy 3 eves kisfiam.
Kezdetektol ugy neveltuk h tudja mi a rend.
A lakasban nem labdazhat,csak gurithatja.
Autozni csak a szonyegen szabad.
Mindig van rajta kis gumi talpu papucs ami sokat tompit a zajon.
Hisztizni szokott bar ritkan.Olyankor minden ablakot becsukok.Megprobalom megnyugtatni.
Biztos le hallatszik de mivel csak ezt halljak gondolom valamennyire toleraljak.
Sajnos a szomszédodnak kell, hogy igazad adjak. A gyereked 1-2 éven belül kezdi az iskolát, akkor is megsértődsz, ha a tanár szó, hogy nem lehet bírni órán a gyerekkel?
Próbálj segítséget, tanácsot kérni, próbálj olyan feladatokat adni a gyereknek, amivel kiadhathja a feles energiáit, ha visong, finoman szólj rá, hogy vegyen vissza picit.
Nevelni kellene a gyereket, mindenkinek joga van a nyugodt pihenéshez a saját otthonában, ezt bármilyen zavaró zaj akadályozza.
A kutya is zajos, ha nincs megfelelően lefárasztva, egy gyerek sem más ilyen tekintetben. Vigyétek kirándulni, játszótérre, foglaljátok le, és ne engedjetek a hisztinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!