Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek, hogy lenne korrekt?

Szerintetek, hogy lenne korrekt?

Figyelt kérdés

Az egyik evfolyamtarsammal decembertol alberletbe koltozunk. Jelenleg kollegiumban vagyunk szobatarsak. Nincs vele gond. A kollegium viszont zajos, nincs a legjobb allapotba, illetve az egyetemhez sincs tul kozel.

A szobatarsam novere az egyetemhez viszonylag kozel berel egy 1,5 szobas lakast a parjaval. Ok decemberben koltoznek, igy megbeszeltuk, hogy akkor mi megyunk a helyukre. A kornyek tenyleg jo, a lakast szep es jo allapotban van.

Mivel a lakast megis a szobatarsam novere altal vesszuk ki, nem haborogtam amikor a szobatarsam lestoppolta a nagyobb erkelyes szobat. Korulbelul ketszer akkora mint az enyem, de az is lehet, hogy meg annal is nagyobb. Az en szobam sem rossz, de egy agyon es egy nagyobb polcon kivul nincs benne mas, mig a nagyszoba teljesen felszerelt.

Igazabol nem fontos a nagy helyseg, jol el leszek a kicsi szobaban is. A kerdesem viszont a kovetkezo.

Ha mar nekem butoroznom kell a szobat, es joval kevesebb teret is kapok, a koltosegeket mikent kellene elosztani?

Errol eddig meg nem esett szo. Joban vagyunk, nem akarom, hogy megsertodjon, de ezt szerintem jobb lenne meg bekoltozes elott tisztazni.

Osszuk el negyzetmeterre a rezsit es a berleti dijjat, vagy csak a rezsit? Hogy szokas? Meg sosem laktam alberletben..

Tudom, hogy a szobak sosem egyforma nagysaguak, de itt nem par cm-rrol van szo, tenyleg sokkal elonyosebb az o szobaja. Tartozik hozza egy nagy erkely is, mig az en ablakom egy tetore nez. Arrol nem beszelve, hogy butorokat is kell szereznem es a szallitasrol is nekem kell gondoskodni, mig o csak bekoltozik.

A lakas nagyon jo helyen van, a szobatarsammal is mar tobb eve ismerjuk egymast, igy nem szeretnek mas lehetopseg utan nezni. Ezt szeretnem valahogy megoldani.

Aki alberletben lakik/lakott, tudna tanacsot adni, hogy ilyen esetben, hogy szoktak osztani a koltsegeket?

Koszonom elore is.

2019. okt. 22. 11:50
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Utolso,nem megy az erto olvasas?

A kolibol kell koltozni februarban, de nem szeretnenk az utolso pillanatra hagyni a koltozest,igy kihasznaljuk ezt a lehetoseget, hogy kesobb ne keljen keresgelni! A lakast hosszutavra tervezzuk,nem 2-3 honapra!!!

2019. okt. 23. 21:13
 12/12 anonim ***** válasza:
33%

A stílusodon csiszolgass egy keveset.

Nem fogalmaztál egyértelműen.

Azt írtad, télen államvizsgáztok. Nem gondoltam, hogy rögtön utána ugyanebben a városban kezdetek mindketten dolgozni, és nem akartok önálló lakást magatoknak. Ezért gondoltam, hogy az albérletre vonatkozik a februári kiköltözési határidő, hisz így az államvizsgáig pont jó nektek, utána meg úgysem kell.

2019. okt. 23. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!