Miért nincs jogom dohányozni a saját erkélyemen?
Van jogod dohányozni.
Asszem Szombathelyen az egyik lakásszövetkezet vezetett be az ilyen cigizás ellen új szabályokat, amiket a lakók meg is szavaztak. A dohányzást továbbra sem tudják tiltani, viszont a biztosító válláról levették a felelősséget. Így ha bizonyítottan valaki erkélyén keletkezik a tűz (mindegy, hogy dohány vagy grillezés miatt), akkor neki kell állnia a közös részeken keletkezett károk helyreállításának költségét (pl szigetelés, festés), ami milliós is.lehet még egy kisebb tűz esetén is.
Jelenleg ez a maximum, amit magyarországon el lehet érni az erkélyen való dohányzás ellen.
Szóval pampoghat a szomszéd, de jogilag nem tud tenni semmit.
Utolsó engem a ház elől "tiltottak" ki az öregek mert felszáll a földszinti lakásba a füst.
Vagy hogy gondolod hogy házipapucsba,pizsomába blattyogjon el minden dohányos a bokorba cigizni?
Had háborogjon a szomszédod kérdező, nálunk mindig van a terítéken valami háborogni való, ha nem a dohányzás akkor a parkolás,ha nem az akkor ki mit dob bele a kukába (képesek kitúrni is), én már nem idegeskedek ilyenen, elengedem a fülem mellett mert ezekkel az ingerszegény élőlényekkel nem érdemes leállni vitatkozni.
Miért nincs joga a szomszédodnak füstmentes levegőhöz?
Dohányozz a lakásodban, zárt ablak mellett.
Hangsúly a "zárt ablak mellett" részen.
Olyan érdekes, hogy alig akarnak a dohányosok a lakáson belül, csukott ablakoknál cigizni.... jaaaaa, hogy úgy büdike lesz? :)
Utolsó te mérhetetlenül buta vagy, szerinted ha valaki dohányzik csak egyedül él?
Arra nem gondoltál van neje,gyereke stb. akiket zavar a cigifüst ezért nem dohányzik bent,hanem az erkélyen?
Vagy nem akarja hogy a plafon besárguljon?
De, én gondolok ezekre. Na de mi van a szomszéddal, a szomszéd nejével, a szomszéd gyerekével, a szomszéd lakásának az állapotával?
Jaaa, az kit érdekel, oldják meg hihihihihihihi... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!