Panelban ajtócsapkodó szomszéd?
Írd ki névtelenül, de udvarias hangnemben, több lakó nevében (lehet, hogy másokat is zavar).
"Kedves Lakótársak! Kérjük, a bejárati ajtajukat ne csapják be! Köszönettel, a Lakók"
Ha nem használ, lehet szólni személyesen, először még udvariasan, aztán minden ajtócsapódásra visszazajongani valamit esetleg.
"Szólni nem szeretnék nekik,mert tudjuk milyeneke a magyarok....annàl jobban fogjàk csinàlni."
Te talán nem vagy magyar? Nem kéne általánosítani, max. akkor fogják figyelmen kívül hagyni, ha egy agybajos sudribunkó stílusában adod elő a problémát. De tudod, létezik nyugodt, normális, kedves hangnem is, amivel lehet kérni valamit.
Nálunk ugyanez volt, ajtócsapkodás, liftajtó, szemétledobó, egésznapos kutyaugatás, folyosón dohányzás stb...
Amikor szólni mertem valamiért, én voltam az összeférhetetlen, meg a bunkó, szemét, stb.
Sikerült elköltözni szerencsére, nem sokáig bírtam volna épp ésszel.
Kiírhatod egy papírra is kultúráltan fogalmazva, de sokat nem fog érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!