Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidéken élők! Nincs elegetek...

Vidéken élők! Nincs elegetek a vidéki életből?

Figyelt kérdés

Vidéken élek egy pár ezres kisvárosban. Tanulmányaim alatt Budapesten éltem, utáltam, mert koszos, büdös város, de az itteni életből is kezd elegem lenni.

Biciklizés szempontjából nagyon jó, vannak bicikliutak, tiszta a levegő, de egyszerűen olyan kihalt hétvégén, hogy hihetetlen: szombat délután is gyakorlatilag üresek az utcák, kocsmákon kívül nincs semmilyen hely, ahova be lehetne ülni.

Az emberek többsége elég igénytelen - tipikus mackónadrágban elcsoszogok a boltig sörért típus - , akikkel nem nagyon lehet normális programot szervezni, vagy legalább beszélgetni bármiről, bár nagyon nem is látok már korombeli 30 év körüli fiatalt, rengetegen elmentek külföldre, vagy Bp-re költöztek.

Némi fejlődést azért látok, egyre többen bicikliznek, futnak, de egyszerűen "lemaradokvalamiről" érzésem van folyamatosan, azt tervezem, hogy egy külföldi kisvárosba költözök, de hosszú távon biztos nem szeretnék itt élni.

2019. aug. 23. 09:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

Milyen szórakozási lehetőség nincs meg vidéken (max félórás utazás árán) ami Pesten megvan és a pénztárcába is belefér?

Kocsma, pizzéria, pub, disco, koncertek már mindenütt vannak.

Operába szeretnétek járni, hangversenyekre, képtárakba vagy múzeumokba?

Bocs' de nem hiszem!

2019. aug. 25. 20:25
 12/16 A kérdező kommentje:

"Kocsma, pizzéria, pub, disco, koncertek már mindenütt vannak."

Hogyne, errefelé is vannak koncertek, pl. Majka, Fenyő Miklós stb.

Középkorú tanulatlan nőknek és proliknak gondolom, tetszik is.

Kiváncsi vagyok, mennyit jártál vidéken (gyanítom, nem sokat), mert tudnék neked mutatni olyan Somogy-megyei várost (igen kisvárost), ahol semmi sincs ezek közül, de még busszal is majd egy óra mire eljutsz Siófokig.

De ahogy írtam is, nem csak erről van szó: hétvégén du egyszerűen annyira kihalt, hogy hihetetlen, mintha nem laknának itt emberek.

2019. aug. 26. 10:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Falun lakók de én szeretek itt lakni. Olyan csendes, nyugis , tisztább levegő, lehet a bocikat, a kakast a madarakat hallgatni . Látom hogy a Pásztor legelteti a dombon a birkákat, hallom hogy az egyiknek a nyakában cseng a csengő , hallom ahogy bégetnek. Néha egy-egy kocsi elmegy a házunk előtt de úgy ennyi. Van 2 pici bolt , 10 percnyi de van a legközelebbi város.
2019. aug. 28. 07:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem csak a szomszéd átkozott tacskóiból van elegem, amik egyszerűen unalmukban virnyognak, szünet nélkül akár óràkon át, ha nincs otthon senki. Legszívesebben kilőném az űrbe őket.
2019. aug. 28. 09:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Pest megye szélén lakom ~1000Fős 100% C-ány mentes kistelepülés.Csend,nyugalom,tiszta levegő. 1éve költöztünk ide,életem talán eddigi legjobb döntése volt.

Autóval 15 perc alatt elérhető 3 közeli nagyváros is. Nekem tökéletesen bejött..

2019. aug. 29. 13:27
 16/16 anonim ***** válasza:
#12! Csak nem Tabra gondolsz?
2019. aug. 29. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!