Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért elítélendő ha valaki...

Miért elítélendő ha valaki vagdossa magát?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom,hogy"undorító hogy vagdosod magad,szánalmas vág,gyenge,vágj mélyebbre".Én is voltam depressziós és párszor vagdostam is magam,szerintem ezt nem elítélni kell hanem segíteni hogy abbahagyja.Mit gondoltok erről?

2019. júl. 18. 21:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem,hogy miért kell bántani valakit ezért.Semmi más.Félreértés ne essen,már sok éve volt hogy csináltam és 36 éves vagyok.
2019. júl. 18. 21:58
 12/15 anonim ***** válasza:
38%

Engem érdekelne, hogy a sok vagdosósnak milyen lelki problémája van, amit nem tud feldolgozni. Nem mesélem el az egész életem, de elég nagy szívás volt és soha nem vagdostam magam. Pláne nem azért, mert Béla a 11. C-ből Klárival járt és nem velem.

Ha van fedél a fejed fölött, vannak szüleid akik szeretnek, van kajád és neted, akkor mid nincs, mi az a hatalmas probléma ami miatt vagdosod magad? Kb azzal is többet oldanál meg, ha felvágnád az ereidet, a vagdosásnak semmi értelme, maximum figyelemfelkeltés.

2019. júl. 18. 22:02
 13/15 anonim ***** válasza:
8%

# 14

Igen, automatikusan a te életed a legsz.rabb, a kérdező / akikről a kérdező beszél / a többi ember automatikusan apró dolgokért hisztiző valaki, aki nem tesz magáért.

Demagóg, bántó és lenéző érv, hogy van kajád, fedél a fejed felett stb ezért legyél boldog.

Ad1 már miért?

Ad2 ezek ellenére ezer dolog miatt lehet szenvedni.

Nekem az a véleményem az életről, hogy egy kalap sz.r. Mindenkit akkora fájdalmak, csalódások, kudarcok érnek, hatalmas problémák, amik sokszor megoldhatatlanok.

Nekem alapelvárásom lenne az élettől egy kiegyensúlyozott, normálisan működő párkalcsolat, egyik félnek se legyen halálos betegsége vagy olyan, ami rendszeres kezelés mellett is nagyon hátráltat, legyen hol lakniuk és elviselhető munkahelyük.

Ez így együtt hol létezik? Sehol.

Kérdező:

Egy okos, komoly, lelkiismeretes 30 éves nő ismerősöm bizony alaposan felsértette a karjait, hogy a fizikai fájdalom picit elnyomja a lelkit.

Láttam, min ment keresztül.

Nem ítélem el.

2019. júl. 19. 06:09
 14/15 anonim ***** válasza:
40%

Egyesek feltünési viszketegségből, mások divatból vágják magukat.

Én pl feszültség levezetés miatt csináltam. Mert az a feszültség amit a depresszió, az öngyűlölet, az amit a hozzám legközelebb álló emberek csináltak velem szinte mint egy ketyegő óra amely a robbanásig számol vissza csak gyült bennem.

Nem akartam senkit bántani fizikailag sem lelkileg, nem akartam másokban kárt tenni, szóval elkezdtem magamban. Levezettem a dühòm, a haragom, mindent ami bennem tombolt.

Ennyi.

Viszont van aki csak a fájdalomhoz szoktatja így magát, hogy majd ha elérkezik az öngyilkosság pillanata akkor ne érezze olyan fájdalmasnak a dolgot.

2019. júl. 19. 12:36
 15/15 anonim válasza:
64%
Én sem értem, miért ítélnek el emiatt bárkit is. Aki divatból csinálja, vagy hogy sajnáltassa magát, csinálja csak. De aki komolyan szenved, vagy nem kap segítséget, azt nem szabad elítélni. Szerintem az ilyenek inkább takargatják, én például sosem akartam, hogy észrevegyék, ezért suliban pl inkább úgy öltöztem tesire meg olyan helyen vagdostam magam, hogy ne legyen feltűnő, ha meg rákérdeztek, kimagyaráztam. Igazából az ilyen embereknek segíteni kell, mert a problémáikra és a fájdalmukra ezt találják megoldásnak. Segíteni kell más megoldást keresni, nem pedig kiröhögni. Amiket itt olvastam, az elég elszomorító, mivel aki vagdossa magát, az nyilván nem talál jobb utat, szóval nincs olyan, hogy ,,örüljön, hogy van fedél a feje felett” meg ,,álljon a lábára és oldja meg a problémáit”. Ezzel nem segítesz, hanem ártasz.
2019. okt. 16. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!