Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért nem szeretnek...

Az emberek miért nem szeretnek beszélgetni az életről? Miért fáj nekik, ha próbálom őket rávezetni 1-2 dologra?

Figyelt kérdés
Hol is kezdjem... Interneten tudok csak kialakítani kapcsolatokat. - Vagyis, tudNÉK. De mindenki csak arról akar beszélni, amik olyan semleges dolgok. Pl: mizu, mit csinálsz, merre laksz, hány éves vagy, stb... Ezeknek nincs jelentőségük. Nem az életkor, nem a lakhely, még csak nem is a jelenlegi helyzeted határozza meg a mivoltodat. Hanem az, hogy hogyan reagálsz bizonyos helyzetekre/kérdésekre, hogyan vélekedsz az életről, vagy önmagadról. Ezt a témát miért kerüli el mindenki? Ennyire rossz saját magukba nézni? Valaki mondja meg nekem...
2019. júl. 18. 18:26
1 2
 11/18 Barnabas333 ***** válasza:
64%
A mai világból kezd kiveszni a kommunikáció. Én politikát és vallást kivéve imádok levelezni mindenről. Írj ha gondolod. 42f vagyok, hátha ez gond...
2019. júl. 18. 21:02
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

Bocs, de nem fogadnék el tanácsot egy olyasvalakitől, akinek annyiban kimerül a szociális élete, hogy az interneten vannak csak "barátai". Egyébként mit vársz egy arctalan, mindenféle személyes kontaktot mellőző kapcsolattól? Hogy mindenki megnyílik neked és elmondja a fél életét?

Én sem szeretném, ha egy olyasvalaki próbálna meg analizálni, aki 1 napot nem töltött el velem egy légtérben.

2019. júl. 18. 22:11
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy osztani akarom az észt, csak érdekel a másik. De gondolom ez a mai világban már nem normális dolog, sokkal ,,menőbb" szarni a másikra.
2019. júl. 18. 22:17
 14/18 anonim ***** válasza:
28%

én itt már tapasztaltam pozitív értelemben ennek az ellentettjét, tehát lehetett normális dolgokról beszélni pár emberrel. És ez a hétköznapi életben is megeshet. Szerintem fontos, hogy A, ne legyünk elsőre tolakodóak; B, ne reagáljunk egyből úgy, hogy "Na, én tudom a tutit", C, kérdésekkel lehet egyrészt érdeklődni, másrészt rávezetni a másikat, hogy másként is lehetne valamit tenni, gondolni.

Amúgy meg sokan nem szeretnek szembesülni a problémájukkal, mert az változást igényel, ami többnyire rövidtávon "rossz?", és mivel az örömök sokkal fontosabbak sokaknak, így nem szeretnének szenvedni még rövidtávon sem.

Egyszer olvastam egy idézetet, miszerint:

"Az emberek csendes kétségbeesésükben élik le az életüket". Ami megállja a helyét.

2019. júl. 18. 22:18
 15/18 anonim ***** válasza:
53%
Én is szeretek ilyen mélyebb dolgokról beszélgetni, de azért én se az első pár üzenetváltásnál támadok le embereket az ilyen jellegű kérdéseimmel, hogy pl. "Mit gondolsz az abortuszról??", stb..És fordított helyzetben is kényelmetlen lenne, ha valaki, akiről kb. semmit sem tudok, random ilyeneket kérdezgetne. Meg amúgy ha már neten ismerkedek valakivel, legalább hadd tudjam már, hány éves meg esetleg milyen nemű, mielőtt bármi olyanról kezdek beszélni neki..
2019. júl. 18. 22:36
 16/18 anonim ***** válasza:
79%
Nem menő sz.rni a másikra és én személy szerint nem is teszem ezt azokkal, akik valóban FONTOSAK nekem. Te viszont ne várd már el, hogy itt, a gyíkon majd elkezdek veled mélyreszántó eszmecseréket folytatni, miközben azt sem tudom, ki vagy (és nem is fogom tudni, lévén, hogy megsértődsz, ha valaki a korod, nemed, családod stb-t meri kérdezni, merthogy az milyen unalmas).
2019. júl. 18. 23:13
 17/18 anonim ***** válasza:
78%

"csak érdekel a másik"

Téged nem a másik érdekel, mert akkor érdekelnének a másik semleges dolgai is és nem erőltetnél rájuk olyan beszélgetét amit nem akarnak lefolytatni. És igenis a jelenlegi helyzet kell ahhoz, hogy el tudj indulni az ismerkedés útján és megismerd az embert önmagát.

2019. júl. 19. 07:45
 18/18 anonim ***** válasza:
71%
Mondj kérlek pár példát, mire akarod rávezetni őket.
2019. júl. 19. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!