Vivien nôi névnek van férfi megfelelôje?
Csináltam egy gyors kutatást, de igazából ma használt férfi megfelelője nem igazán van.
De ha gondolod, te is nézz körbe. Ez egy remek kis oldal:
www.behindthename.com
(innen szedtem a fentebbi állításom:
Vivion, Bibion, Viviusz, Viván, Vivánd--ez olyasmi, mint a Dománd, Lóránd:), Víviusz, Vivor (Igorhoz hasonlít:)), Vivoárd, Vivorád, Vivád, Vivald (kobalt és Vivaldi jut róla eszembe, neki vezetékneve Vivaldi, zeneszerző), Viviánd, Vivitor:), Vító hátha van, de kicsit érdekes; ja de amúgy van ilyen vezetéknév is, Dannie De Vito, a színész (remélem, jól írtam, most nem csekkoltam)
Ezek csak próbálgatások, konkrétumot nem tudok, meg, hogy létezik -e ilyen. Még a Vítor jutott eszembe, de akkor tényleg inkább Viktor, mert folyton elírják, de lehet, hogy írtam 1-2 jó ötletet; bár nemtom, minek ez:) De hátha:)
A Vivien már eleve egy francia férfinév. Női megfelelője a Vivienne.
Ez olyan, mint az Adrien-Adrienne.
Kiejtésben is kvázi ugyanaz mindkét név, és mivel a magyarok fonetikusan vették át, ez leírva pont a férfinevet adja.
A legrégebbi magyarosított formája Viviána, ami azt jelenti, hogy “Viviusz nemzetségéhez tartozó.”
Most néztem meg, Viviusz egy Keletrómai ember volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!