Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberekből miért vált ki...

Az emberekből miért vált ki utálatot, irigységet egy luxusautó?

Figyelt kérdés

Nem arra a kategóriára gondolok aki játssza az eszét, hanem aki simán éli az élet, megteheti és vesz egy egy Ferrarit mondjuk.

Miért kell utálni valakit mert jól él, többet elért, vagy csak egyszerűen szerencsésebb?

2019. júl. 7. 19:53
1 2 3
 11/23 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
80%

Azért, mert hazánkban nem az a jellemző, hogy ha megdolgozol érte, akkor neked is lehet olyanod. Sokan nehéz munkákat csinálnak 12 órában sz*rért-hugyért, míg a másik összecimborál a kormánnyal, és már adják is neki a jobbnál jobb projekteket. Egy tanár, orvos, tűzoltó, mentős, rendőr töredékét keresi annak, mint amennyit a munkája ér, pedig néhányuktól sok esetben életek függnek. A másik tipikus eset, mikor apunak van pár vállalkozása, és a kis fiacskájának már csak el kell foglalni az igazgatói széket az egyikben, holott a másik évekig tepert, képezte magát, tanult, túlórázott azért, hogy oda jusson - ez azért mindenkiből ellenszenvet vált ki.

A baj ott van, hogy nagy a szakadék a főnök és a dolgozó között anyagilag. A magyar emberek nagy hányada amúgy is hirtelen akar nagy lenni, belevág egy vállalkozásba, onnan facsarja ki a pénzt, mint az állat, de bele már nem fektet, és 5 év múlva tönkremegy. Ha küzdene érte, tovább működne, és sokszor annyit hozna, de idáig már csak kevés embernek jut el az agyi kapacitása.

Száz szónak is egy a vége: ha megdolgozott érte az adott ember, azért általában nem szoktak irigykedni. Aki mégis, az buta, nem is éri meg kattogni rajta. Tudod, a farkast amúgy se érdekli a birkák véleménye. :)

2019. júl. 7. 20:58
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Hát benned van a hiba van pénze az embernek erre 1 környezet szennyező kocsit vásárol.Igy is egyre élhetetlen a bolygó de hát nem lehet mást mert menő és státusz szimbólum.
2019. júl. 7. 21:58
 13/23 anonim ***** válasza:
51%
Ez a mi társadalmunk alaptulajdonsága.
2019. júl. 7. 23:03
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert sokaknak nincs saját lakása, nyőgi a hitelt évekig, egy luxusautó meg kb egy lakás ára. Szerintem
2019. júl. 8. 01:10
 15/23 anonim válasza:
Egyeltalán nem minden emberből vált ki utálatot, de sajnos vannak akik nem látják azt, amit egyes emberek megtettek egy ilyen autóért.
2019. szept. 26. 19:58
 16/23 anonim ***** válasza:
88%
Aki ilyesmi utálkozásokra pazarolja az energiáját, inkább tenne a maga sorsárt, máris jobb élete volna.
2019. dec. 17. 16:54
 17/23 anonim válasza:
Mert sajnos a magyar emberek tobbsege ilyen, az irigyseg tenyleg nepbetegseg itthon. Nem kel ehhez Ferrari, sem penz, az is eleg, ha valamiben egyszeruen jobb vagy, szebb vagy stb. mint a tobbi.
2020. febr. 19. 00:37
 18/23 anonim válasza:

Utolso vagyok:

Ha az ilyen emberek legalabb annyit foglalkoznanak a sajat eletukkel, mint azokeval, akikre irigyek, akkor talan ok is eljutnanak arra szintre, ahol azok vannak, akikre irigyek, es talan az o birtokukban is lehetne akar egy Ferrari. (itt most elsosorban anyagiakra gondolok)

2020. febr. 19. 00:40
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Áh... nemrég melóztam egy embernek (asztalos vagyok)..

A Szent István Bazilika előtt a zrínyi utcában rendeztem be a boltját... az ember azt gondolná, mindene megvan... csak úgy dőlt belőle a kormány ellenesség, és folyton a kocsikat nézte, és irigykedett, anyázott, ahány luxusautót nő vezetett, mindnél megjegyezte, hogy ez se a 8 órás műszakban kereste meg az árát...

Nem mintha faszikámnak nem kint parkolt volna az infinity...

Szóval én egyetértek, ez bizony népbetegség.

2020. febr. 19. 20:22
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
...és persze lehet azt mondani, hogy azért alakult ez ki, mert igazságtalannak tartják az emberek mások gazdagságát, de el kellene azon gondolkozni, hogy ez a szemlélet nem AKADÁLYOZZA-E MEG azt, hogy az illető valaha gazdag legyen...
2020. febr. 19. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!