Csak szerintem furcsa az, hogyha egy apuka/anyuka kutakodik a gyermeke után?
Nagyon mérgező, ha a szülő ennyire nem bízik a gyerekében. A gyerekeknek ugyanúgy vannak személyiségi jogaik mint a felnőtteknek. Én már felnőtt vagyok, de élénken él bennem, hogy elolvasták a leveleimet, SMS-eimet, megnézték a netes előzményeimet, pedig én jó tanuló voltam és jó magaviseletű. Amikor 12 éves voltam, akkor a szüleim már azt hitték, hogy nem vagyok szűz (mert egyszer kimaradt a menzeszem valamiért) pedig igazából 20 évesen veszítettem el a szüzességem. De amikor a nagybátyám simogatott illetlen helyeken, azt meg nem hitték el nekem, azt mondták hazudok. A lehető legritkábban találkozom velük a mai napig. Bár jobb szüleim lettek volna. És amikor saját gyerekem lesz, akkor soha nem fogom rájuk bízni őt, hogy vigyázzanak rá, csak az én jelenlétemben lehetnek majd vele.
A Mérgező szülők könyv nekem is megvan, és egy nagyon jó könyv. Egy pszichológus ajánlotta. Benne vannak az olyan szülők is, akik átlépik a gyerek határait, pl nyomoznak utána, kutakodnak a dolgai között, nem bíznak benne. Nekem ezidáig 3 év terápiámba került a gyerekkorom feldolgozása, pedig fizikailag sosem bántalmaztak. Ez másfajta bántalmazás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!