Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy folyton...

Miért van az, hogy folyton csak az elbizonytalanító véleményeket hallom az emberektől és egyúttal tényleg minden annyira nehéznek tűnik?

Figyelt kérdés

Kisregény írása helyett csak néhány példával illusztrálnám, ami így a fejemben kavarom most hirtelen:

* Amikor jelentkezem egy olyan gyakorlati állásra, ahol megfelelnek a kompetenciáim, nem jeleznek vissza (gondolom a másik 200 jobb jelentkező miatt). Minden más esetben pedig esélyem sincs, mert annyira nem vagyok rá alkalmas, hogy már a követelménylista első pontjánál elbukom (ilyenkor pedig nem is olvasom tovább az álláshirdetést).

* Ha külföldi munka gondolata merül fel bennem, akkor csak azt hallom, hogy folyékony angol nélkül meg fogok halni. Ja meg kell egy jó szakma is rengeteg tapasztalattal. Ja meg ugyanúgy szenvedni kell a kezdeti időszakban és ott sincs kolbászból a kerítés. Ja meg ezt is el kell viselni, az is sz** lesz meg jobb ha erre meg arra is felkészülsz.

* Egy piacképes szakmát szeretnék tanulni (egyetem mellett). CNC programozóra gondoltam, mert azt hallottam, hogy eléggé jól el lehet vele helyezkedni és talán még érdekel is. Utána néztem a gyk-n erre vonatkozóan, kb ezekkel a véleményekkel szembesültem. "Tévhit, hogy jól fizet"/"Telített a szakma és sokat kell gürizni, hogy legyen minimális esélyed egy normális munkára"/"Tele van felelősséggel és nem is fizet olyan jól"/"Nehéz boldogulni vele és nem fenékig tejföl a munka"

* Random lányokat böngészek a facebook-on. Egyszer-egyszer felsejlik bennem a gondolat, hogy "oh, ő nem is valami szép, tuti nincs pasija és akár pont illene hozzám, mert kb az én szintem". Aztán meglátom, hogy egy +185 centis, sportos szépfiúval jár. Megfogalmazódik bennem a költői kérdés: akkor mégis nekem milyen csajoknál lenne esélyem alacsony és sovány pasiként?

* El kell intézni valami könnyűnek tűnő hivatalos ügyet, de a végén úgyis az lesz, hogy ide-oda szaladgálni kell fél tucat kitöltött dokumentummal és én azt se tudom eszik-e vagy isszák.

* Kacérkodtam a gondolattal, hogy németül elkezdek tanulni tavasszal (ha már angolul nem beszélek folyékonyan akkor 2 nyelven tudjak valamit habogni, hátha valamikor mind2-ből fejlődni tudok). Gondoltam ó szuper pár hónap alatt biztos eljutok az A1 szintre. Csak utána jöttem rá, hogy min. 1 év intenzív napi több órás tanulás is csak a gyenge alapfokra elég. Főleg az én nyelvtudásomat figyelembe véve, hiszen 16 év angol tanulás után is csak egy mákkal megszerzett alibi B2 nyelvvizsgám van. Természetesen le is mondtam azonnal a német tanulásról.

Na szóval ez az általános "minden csak sza**bb lehet az életben, mint amit kigondolok, de ha mégis készülök a legrosszabb esetre, akkor mindig van lejjebb" effektus járja át az egész életemet. Mindenkitől csak a lehúzó és elbizonytalanító véleményeket olvasom, de ezeket a nehézségeket sajnos a saját bőrömön is megtapasztalom. Eközben meg vannak, akik fotózással/sminkeléssel/alibi papírtologatással keresnek annyit, mint amit amiről én soha nem is álmodtam és mindemellett számukra játék az egész élet, mert minden akadályt lazán vesznek.

2019. jún. 30. 21:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek megvan a maga keresztje. Gondold el, a műkörmű szolicicában egy világ dől össze, ha nem tökéletes rajta minden és nem kap 2E lájkot stb. és ő ezt őszintén, legalább olyan komolyan veszi, mint te a fent leírtakat. Szóval mindenkinek van, csak másmijen nehézsége.

Nekem az a taktikám, hogy nem várok el semmit egy bizonyos helyzettől, hanem tudomásul veszem, hogy olyan, amilyen.

A te példáidra reflektálva:

nyelvtanulás - senki nem állítja szerintem, hogy 1 év alatt meg lehet tanulni bármelyik nyelvet (na jó, az eszperantót igen, de annak mi haszna :D), sok tanulással, tanárral és soksok befektetett idővel és munkával évek alatt igen. Max., ha kiköltözöl valahova és ott csak azt a nyelvet hallod egész nap, akkor lényegesen hamarabb - akár 1 év alatt is elboldogulsz az adott nyelvi közegben. Tehát ezt igazából nem is értem, hogy gondolhattál mást, föleg, hogy az angollal már megküzdöttél.

Hivatalos ügyek intézése: a bürokrácia szó mond valamit neked?...

Fb-os lányok: hát igen, szerencsére azért vannak jó külsejű pasik, akiknek a belső érték legalább annyit nyom a latba, mint kevésbé ideális megjelenésü férfitársaiknak.

CNC: tényleg sok álláshirdetés van. Biztosan nem fenékig tejfel ez a meló sem, mint ahogyan egyik sem. Ez tehát ne tántoritson el, valamiből meg kell élned.

Külföld: bizony, a nincs kolbászból a kerítés, ez annyit tesz, hogy hacsak nincs olyan kinti ismerősöd, aki egyböl jó álláshoz juttat, és még angolból sem vagy jó, akkor bizony mosogatóként kezdesz - ami viszont nem jelenti azt, hogy pár év múlva kellő myelvtudással, kinti lakcímmel és ottani ismeretiség segitségével nem tudnál ugyanúgy a saját szakmádban, jobb pénzért elhelyezkedni. Ezek a tények.

Álláskeresés: ezek a további tényel, mások is megküzdenek ezzel. Bár ez tudom, csekély vigasz.

Tehát kicsit irreálisnak érzem az elvárásaidat, próbálj ezektől mentesülni és hidd el könnyebbé teszed az életed.

2019. jún. 30. 21:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Kìvülről mindenki okos, de szerintem igazán az lehet, aki a másik helyzetébe is tudja képzelni magát. Mondogatják, hogy a boldogság rajtad áll, nem a külső körülmények határozzák meg az életed, de szerintem ez nem így van. Legjobb, ha az ember tapasztalatként fogja fel az egészet.

Fő az önbizalom. Ne aggódj, te is tudod egy kapcsolatban két kanállal habzsolni az életet, de válassz olyat, aki szingli.

Ami a képességeidet illeti, biztos rosszul mérted fel. Kellő elszántsággal, kitartással elsajátítható minden.

2019. jún. 30. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!