Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi miatt szoktatok rá a...

Mi miatt szoktatok rá a dohányzásra? Nem bántátok meg?

Figyelt kérdés
2019. jún. 22. 12:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
23%

16 éves koromtól kezdve dohányzok, de eleinte, csak néhány alkalomkor gyújtottam rá. Volt mikor hetekig nem szívtam egy cigit sem.

Utóbbi egy-két évben van már az, hogy szinte napi szinten dohányzok 5-6 szál.

A feszültség levezetése miatt szoktam rá mondhatni.

Plusz mikor elkezdtem írni néhány éve akkor jött az még, hogy este elkezdtem cigizni jó sokat, de csak írásakor.

Szóval nem vagyok az a tipikus dohányzó ember :D

2019. jún. 22. 12:24
 2/16 anonim ***** válasza:
40%
Ki sem próbáltam és nem bántam meg.
2019. jún. 22. 12:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a haverok miatt. 17 éves voltam, nálam 2-3 évvel idősebb haverjaim voltak, akik cigiztek, és biztattak engem is, hogy gyújtsak rá, ne legyek már ilyen nyúl. No itt kezdődött. Azóta is dohányzok, pedig az elején volt olyan, hogy nagyon rosszul éreztem magam, ha elszívtam egy cigit. "De majd én megmutatom" munkált bennem, és azért is elszívtam. Kár volt, és igen, megbántam. Leszokni viszont nagyon nehéz, már több nekifutásom volt.
2019. jún. 22. 12:37
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Dacból, mert a szülők tiltottak tőle, meg terrorizáltak vele.
2019. jún. 22. 12:53
 5/16 A kérdező kommentje:

#2: Akkor gondolom feltűnt neked, hogy nem neked szól a kérdés. Érdekesek az olyan emberek akik mindenhol ott akarnak lenni :)

Többieknek köszönöm!

2019. jún. 22. 13:06
 6/16 anonim ***** válasza:

Furcsa gyerek voltam ilyen szempontból. Engedtem az óvaintésnek, ami elmondta, hogy a dohányzás egészségtelen és halálos méreg. Azonban nehéz gyerekkorom volt. És elég megkeseredett típus lettem. Úgy éreztem nekem ennél többre van szükségem, és gyáva vagyok. Gyáva ember nem kockáztat. Kellett valami, amitől nem érzem úgy magam mint egy papucsállatka. Valami amiről tudott, hogy akár bele is halhatok. És rágyújtottam. Nem volt semmi krahácsolás, egész könnyen ment. Persze nem egyedül a dohányzásról van itt szó, de része. Ez az egyik.

A másik: nagyban van köze ahhoz amit gondolok magamról. Gondolok az életemről. Kb ennyire tartom. Feláldozható, és nincs sok értelme kímélni az egészségemet, nyugodtan kockára tehetem.

Másrészt megnyugvást ad ma. Vagyis az, hogy csinálok valamit, amire pontosan nem is figyelek, de mégis a személyiségem külső és belső része. Segít gondolkodni, elmélyülni, pihenni, de dolgozni is. Különösen amikor a jövőn elmélkedek. Mindezt úgy írtam össze, hogy nem is gondolok a dohányzásra, tökéletesen reflex a dohányzás. Nem is gondolkodhatok róla ha egyszer rendszeresen dohányzom. De most, hogy így végiggondolom erről van szó.

18 évesen volt az első szál. Azóta tart. Minden nap elszívok másfél (-két) doboz piros Lucky Strike-ot, és nem érzem magamon, hogy árt. Persze valószínű, de nem vagyok tőle álmosabb, sem kehes, ha viszont nincsen, ami nem igazán fordul elő na az zavar.

23/F

2019. jún. 22. 13:26
 7/16 anonim ***** válasza:
Ja és nem bántam meg. Eszembe sem jutott, hogy leszokjak.
2019. jún. 22. 13:27
 8/16 anonim ***** válasza:
20%
Sosem próbáltam még ki és nem is fogom. 18/L
2019. jún. 22. 13:29
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsiságból. Valaki az iskolai vécében hagyta a cigijét és gondoltam, kipróbálom.

Megbántam, hogy rászoktam, mert leszokni iszonyú nehéz és sajnos szeretek dohányozni... pedig káros és drága.

2019. jún. 22. 13:29
 10/16 anonim ***** válasza:
36%

Egyébként az én 'jelmondatom' erről az szokott lenni, hogy :

Nem kipróbálni a cigit gyenge jellemre vall, ugyanúgy mint az ha valaki nem tud leszokni róla.

2019. jún. 22. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!