Hogyan változtassak magamon? Már baromira elegem van az állandó lustaságomtól és semmittevésemből.
A sport mindenképp fontos, sajnos a mai túlgépesített világban a napi rutin során nincs meg a szükéges mozgásmennyiség, ennek pótlása létszükséglet, mint az evés, alvás.
Diákmunkázhatsz, tanulhatsz nyelveket.
Kreatív hobbizhatsz.
Barátokkal elmehetsz kirándulni.
Engem az szokott motiválni, hogy belegondolok, hogy sajnálom, hogy elmegy a drága időm.
Plusz fejlődés csak akkor van, ha teszek érte.
Viszont másfelől nyugodtan punnyadj, pihenj, ez is kell! Nekem ez hiányzik a legjobban!
Hát a leghatásosabb motiváció az nekem az, hogy valamiből fizetnem kell az egyetemi tandíjat, úgyhogy most 2 és fél hónapig egy ásatáson fogok dolgozni. Ez mondjuk egy elég extrém helyzet ilyen dög melegben, de neked azért több lehetőséged van amit csinálhatsz normális körülmények között.
Az már egy jó jel, hogy legalább idegesít a gondolat, hogy otthon fogsz vergődni és semmit nem csinálni. Most próbálj eljutni arra a pontra, hogy b*ssza meg, akkor is elkezdek csinálni valamit ha nem esik jól. Mindent elkezdeni a legnehezebb de ha hozzászoksz akkor olyan természetessé válik mint a punnyadás.
Elmehetsz te is melózni valahova a nyáron (nem feltétlenül fizikai melóra mint én hanem mondjuk valami könnyebb irodai diákmeló), még ha nem is szorulsz rá a pénzre annyira mint én, akkor is jó érzés ha az ember a saját pénzéért megdolgozik és azt költi el.
Elmehetsz kondizni ahol legalább karbantartod magad egy olyan helyen ahol nem kell aggódnod a 30-40 fok miatt.
Ez csak 2 opció de természetesen vannak még bőven dolgok amit csinálhatsz. Azért hozzátenném, hogy nyugodtan punnyadj is néha, lesz idő amikor már nem teheted meg (legalábbis nem ennyit), élvezd ki, csak ne hagyd el magad teljesen.
Tartsd a bioritmust, feküdj le és kelj fel időben.
Napi időbeosztást írj magadnak, mikor mivel szeretnél foglalkozni, akár előre betervezett tevékenységekre is lebonthatod a heteket, mikor mit szeretnél tanulni, mivel szeretnél foglalkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!