Mi értelme az emberi irigységnek?
Már tiniként olyan "zseni" voltam hogy elkezdtem X dologgal kereskedni. Folyton a postára jártam és láttam a tekinteteken az irigységet, meg hogy összenéznek.
Igazából én sajnáltam is őket, hogy nekik csak ennyi jutott és nem tudnak kitörni.
És egy idő után elkezdtek szivatni pl.: Olyan dijat szabtak ki rá ami közel se annyi lett volna.
Meg hangosan monták, hogy már megint itt van?
Aztán utánvéttel akartam feladni valamit erre ilyen 10 ezres összegekről beszélt(pár gramm volt), és hogy mindenképp nekem kell kifizetni az összeget holott belehet pipálni a feladó szelvénynél hogy utánvételkor a vásárló fizesse. Közben már hivta a következő embert és nagyon bunkón nem is válaszolt meg elhajtott és mikor elmentem hangosan: "végre"
Itt senki sem beszél mentségről :D, csak hogy értelme nincs, de oka van.
Pl.: Az emberi létezésnek sincs értelme, de ok okozati kapcsolat van ami a kialakulásunkhoz vezetett. Vagyis ezek inkább következmények.
Értelmet csak mi próbálok vallással adni az életnek, de ha valaki ateista és elfogadja a tényt, hogy a halálunkal megszününk létezni azt is elfogadja, hogy nincs értelme az emberi létnek.
Ami nem feltétlenűl egy rossz dolog.
Így értettem azt, hogy nincs értelme, de oka van. Nem hogy mentséget kapnak azok akik irigyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!