Mi értelme az emberi irigységnek?
Már tiniként olyan "zseni" voltam hogy elkezdtem X dologgal kereskedni. Folyton a postára jártam és láttam a tekinteteken az irigységet, meg hogy összenéznek.
Igazából én sajnáltam is őket, hogy nekik csak ennyi jutott és nem tudnak kitörni.
És egy idő után elkezdtek szivatni pl.: Olyan dijat szabtak ki rá ami közel se annyi lett volna.
Meg hangosan monták, hogy már megint itt van?
Aztán utánvéttel akartam feladni valamit erre ilyen 10 ezres összegekről beszélt(pár gramm volt), és hogy mindenképp nekem kell kifizetni az összeget holott belehet pipálni a feladó szelvénynél hogy utánvételkor a vásárló fizesse. Közben már hivta a következő embert és nagyon bunkón nem is válaszolt meg elhajtott és mikor elmentem hangosan: "végre"
Nincs értelme annak a számára aki nem irigy!
Alapvetően ez is olyan születési rendellenesség mint az erkölcs.
Az irigy emberek zöme másokkal van állandóan elfoglalva,mert arra életképtelen,hogy rendezze saját életét!Csak azt látom az irigy emberek zöme alapvetően gonosz,károkozók,tán az a legkevesebb a sorstól amit frusztrációként,stresszként el kell viselniük.
Az irigy ember sosem vallaná be,hogy irigy.
1: Na igen. Vegyük a tipikus prolit, aki utálja a szomszédját, mert két márkás verdája van, neki meg csak egy Ladája, mert ő a Bahamákra jár nyaralni, ő meg még a Balatonra se jut el, és ilyenek. És olyasmi kicsinyes galádságokat művel, mint hogy kiszúrja a kocsija kerekeit, s**rral keni be a kilincsét, és hasonlóak. Ha megkérdeznénk, ő nyilván megmagyarázná, hogy szerinte ez miért jogos és normális viselkedés a szomszéd felé.
Mint ahogy itt a GYK-n is kaptam beszólásokat, hogy külföldre vándorolt magyar ne kommenteljen ide, és ezt is páran meg akarták nekem magyarázni, hogy szerintük miért helyes elgondolás.
Lényeg, hogy az irigy ember szemszögéből nézve ő nem irigykedik, hanem jogos bosszút áll. Hogy miért? Kreál valami nevetséges okot. Pl. Nekem rossz napom volt, a gazdag szemétje elsétált mellettem, és közben vigyorgott, nyilván nagyra van magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!