Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A metálosok miért hiszik,...

A metálosok miért hiszik, hogy ők mindenkinél jobb zenét hallgatnak?

Figyelt kérdés
2019. jún. 10. 19:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Például ha a '60-as évekbeli rock zenéről próbáltam beszélgetni, általában ez volt.
2019. jún. 14. 09:12
 12/17 A kérdező kommentje:
Meg arra se válaszolt senki, itt se, hogy a metálon kívül csak a pop van? Ha valaki azt mondja, hogy nem hallgat metált, akkor biztos egyből Rihannát hallgat?
2019. jún. 14. 09:13
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én eddig pont fordítva tapasztaltam. Személy szerint metálosnak mondom magam, de szeretek egy-két számot más műfajokból is. Semmire sem mondom, hogy jujjdefos, csak mert nekem nem tetszik.

Barátok többször kérték, hogy mutassam meg nekik a kedvenc számomat, ami a történetesen metál.

A reakció? Minden egyes alkalommal beszólás, alázás, undorodás. "Hogy lehet ezt a gusztustalan hörgést elviselni?", "Ne haragudj, de ez egyszerűen förtelmes", "hogy hallgathat egy ilyen rendes lány ilyen ocsmány, zenének nem nevezhető zajt?". Pop, rap, de még klasszikus zenét hallgató ismerősöktől is megkapom. Metálos ismerőseim ellenben soha nem szóltak be másoknak a zenei ízlésük miatt, max ha valaki a közelükben hallgatta nagyon hangosan, akkor megkérték, hogy ugyan halkítsa már le egy kicsit.

2019. jún. 14. 12:08
 14/17 A kérdező kommentje:

Bocs, a te válaszod valahogy elveszett, eddig nem láttam.

"Semmire sem mondom, hogy jujjdefos, csak mert nekem nem tetszik."

Ez nagyon helyes, és nem is vonatkozik mindenkire amit mondok. De általában a metálosok jönnek ilyenekkel, hogy valami például túl nyálas, túl mainstream, vagy kamurock, vagy a kedvencem, amikor valakinek női előadókból álló együttes már csak gagyi lehet, meg "nők nem tudnak gitározni", meg amikor leszólnak valamit, csak mert lányok meg háziasszonyok meg esetleg idősebb férfiak hallgatják, mert akkor az már nem is igazi zene. Mintha azt, hogy mi igazi, csak tízen- meg huszonévesek dönthetnék el, és csak bizonyos műfajok hallgatói. Ráadásul a többség tényleg keveset tud adott bandáról, amikor leszólja. Tud kábé 3 dalt, aztán kész. Többnyire fogalmuk sincs a kevésbé ismert dalokról, vagy arról hogy ilyen meg olyan hangulatú/témájú/zenei világú dolgokat is csinált adott együttes. Vagy amikor eldöntik, hogy egy-egy műfaj eleve rossz. Például a country. Vagy a glam metál. Tudom, hogy ilyenkor a külsőségekkel operáló emberekre gondolnak, de egyrészt ez a 70-es években kezdődött, mégse utálja senki például a T.Rexet, másrészt egy csomóan nem is tudnak ilyen zenekarokat csak a Mötley Crüe-t meg a Poisont meg ilyeneket, de például egy Cinderelláról életükben nem hallottak.

2019. júl. 28. 12:47
 15/17 anonim válasza:
Nem hiszik azt. Illetve nyilván van, aki azt hiszi. Nem kéne általánosítani.
2019. júl. 30. 13:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszik hanem tudják!!4!4!!négy!! 😂😂

Amúgy ez szerintem teljesen emberfüggő, ha metálos lennél meg másoktól kapnád az alázást :/ ilyenek az emberek sajnos

Én speciel nem szoktam műfaj miatt leszólni egy számot/előadót sem, csak a minőség, meg az ilyesmik számítanak szerintem.

Az meg, hogy én mit hallgatok szívesen, megint más, de tudom értékelni az eltérő műfajokból kikerült számokat is, attól függetlenül, hogy én nem kapcsolnám be otthon.

2019. aug. 2. 04:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok metálos, de rocker vagyok.
2019. aug. 4. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!