Frissen kezdett egyetemisták, nektek mennyi ismerősötök csalódott az egyetemben?
Nyilván senki nem tart havonta felmérést az egyetemi szaktársairól, és vezet róla százalékos excell táblát otthon. De kb mit éreztek, mi lehet az arány?
Csalódás alatt arra gondolok, hogy nem ezt a fajta oktatást várta az egyetemtől, nem ezt a légkört várta a szakon belül.
Ti is ilyenek vagytok?
Sokan csalódtak, köztük én is, ott is hagytam az egyetemet még az első félév vége előtt. Ez részben az én hibám is, amiért bedőltem annak, hogy idegen nyelvi és töri érettségivel felvettek egy alapvetően gazdasági szakra, aminek a témája érdekelt (nem titok, turizmus-vendéglátás), de annyira sok volt a közgázos tárgy az 1-2 szakirányú mellett, hogy elment a kedvem az egésztől, rájöttem, hogy nem éri meg nekem szenvedni ezekkel a tárgyakkal évekig. A tanárokat alapvetően nem szidnám, akikkel találkoztam, azok 1-2 kivétellel felkészült, szimpatikus emberek voltak. Az egyik 15 fős gyakorlati csoportunkból 2 ember esett ki pár hónap után még rajtam kívül, egy volt osztálytársamról is hallottam azóta, hogy otthagyta ugyanezt a szakot.
A középsulis barátaim közül is többen gondolkodnak ilyesmin, de az pl. a többségre jellemző, hogy abszolút nem találtak társaságot az egyetemen, ahogy én sem, azalatt a pár hónap alatt 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hány emberrel váltottam pár szót.
Most új szakot kezdek, kiderült, hogy 2 ismerősöm is jelentkezik, mert mindketten otthagyták az első választásukat, egyik a jogot, másik a gyógypedagógiát.
Csá
nemzetközi vegzettseggel egy multi irodajaban ulok mar 1 eve es szinte semmit nem keresek. 3 idegen nyelvet beszelek mellette.
De en nyugodt vagyok mert mar csinalok eppen egy jo kis okj burkolot aztan irany kulfold, mert ez igy non szensz
Suli resze is eleg alja volt, pedig nagy pesti egyetem :)
Én egy vidéki főiskolára járok. És első években még voltam vele elégedve, aztán később.. Egyáltalán nem az lett, amit vártunk(olyan tantárgyak, aminek semmi értelme stb.). A csoport is nagyon elzüllöt, nagyon sokan isznak, drogoznak stb. Lehet, hogy ez nem meglepő, de számomra csalódás, hogy az "értelmiségi" mi is csinál valójában
Emellett engem dűhit néhány tanár hozzáállása,amikor csak azért se adja meg a jobb jegyet, vagy éppen mindenkit átenged mert lusta bejönni pótra. És olyanok is benn vannak, akiknek semmi közük a tanuláshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!