Egyetemisták, ti hogyan tanultok meg hosszú, száraz elméletet?
Olvasd el, utána emeld ki a lényeget majd írd fel vázlatosan, suritsd össze a lényeget pár oldalba. Azok menjenek jól, a többit meg olvasgasd, hogy megragadjon.
Vizsgátòl függ, milyen feladatok lesznek? Esszé, fogalmak? Rövid válaszok?
Esetleg a tavalyi évfolyamot is érdemes megkerdezni, hátha valakinél lapul egy minta zh.
Keress más anyagot. "Tibi tuti frutti kidolgozása a ketteshes" szintű cuccokból meg lehet érteni, mert diák írta diáknak.
Megtanulni már kevésbé, mert általában fele hülyeség, de az ami jó az nagyon jó
Döntsd el, akarsz-e ilyen diplomát, vagy nem.Ha igen, akkor ülj le, fogj egy kupac üres lapot, készíts ábrákat, vázlatot, vagy bármit, ami neked segít.
Ha tényleg értelmetlen memorizálni valóval van dolgod, kapcsold össze bármilyen tartalommal, amit könnyen felidézel. Én annak idején az állami költségvetés alapelveit tanultam a nappalink berendezéséhez kapcsolva. Mindegy milyen bugyuta asszociációkat találsz ki, könnyebben eszedbe jutnak róla a dolgok, mintha csak magukban ismételgeted őket. Máig tudom, hogy a nyilvánosság elvét a parafa falitáblánkhoz, valami támogatásokkal kapcsolatos dolgot pedig a kályhához kötöttem gondolatban. Akkoriban vezettek be valami rezsi vagy a gázártámogatást.
Ha fel kellett sorolni a tizenvalahány alapelvet, magam elé képzeltem a nappalit, körbe néztem és szépen sorban el tudtam mondani mindent.
Mnemotechnika címszó alatt több ilyen trükköt is találhatsz a neten, de az első pont tényleg az, hogy eldöntöd, át akarsz-e mennia vizsgán, vagy nem, és ha igen, hajlandó vagy-e tanulni érte.
Végső mentsvárként még Szent Ritát ajánlhatom ő a reménytelen ügyek védőszentje. Esetleg egy kis anyagi támogatásért cserébe közbenjár az érdekedben.
Kijegyzetelem, lerövidítem. Töredékére csökken az anyag, utána azt olvasgatom. Ha valamit nem értek visszakeresem az eredeti jegyzetben, idővel rögzül.
Amit szóról szóra kell tudni annak csinálok tanulókártyákat. Lap egyik felére a kérdés, hátára a válasz. Ha folyton megkevered nincs az sem, hogy rögzül egy sorrendben és meg vagy lőve, ha máshogy kérdezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!