Hosszúhaj-növesztő lányok/fiúk! Ti többnyire összefogva vagy kiengedve hordjátok a hajatok?
Melyik jobb a hajnövesztés érdekében? Csak mert többféle dolgot olvastam. Egyesek szerint nem jó kiengedve hordani, mert hozzádörzsölődik a ruhákhoz, széktámlához stb, és ettől kiszárad, letöredezik a vége. Mások szerint nem jó összefogva hordani, mert ez megtöri, gyengíti a hajszálakat, és stresszeli a fejbőrt.
És szerintetek?
Szerintem akinek hajlamos a haja a töredezésre, annak úgyis törni fog, mindegy mit csinál vele.... az enyém is ilyen sajnos.
De egyébként többnyire kiengedve hordom, amikor zavar, akkor vagy befonom, vagy kontyot csinálok. Éjjelre is kontyot csinálok a fejtetőre, mert akkor bizony tényleg tud károsodni, ha alvás közben ráfekszel, meghúzod, dörzsölődik az ágyneműhöz stb.
Jók a génjeim is.
Kibontva van, kivéve ha valamit ügyködök/alkotok vagy pl fürdök.
S igen a fejbőrnek kell pihentetés is.
Nem csak fel cofizás létezik a haj összefogásához 😉
Jelenleg combközépig ér, térdig szeretném - az nyárra meg is lesz 😃
bírom azokat a kommenteket, hogy "én csak kiengedve hordom, bekötve nem szeretem" öhm nem ez volt a kérdés. hanem, hogy hogy "egészségesebb"...
egyébként a kontyolással és fonással lehet védeni a hajat a töredezéstől. nem fog jobban nőni tőle a haj, de mivel nem töredezik, nem kell a végét vágni. már csak azért is egészségesebb így hordani (akár csak ha otthon vagy, alvás közben), mert kevésbé koszolódik, zsírosodik a fejbőr (nem nyulkálsz folyton hozzá, "le van simítva", nem dörzsölődik párnához, nem izzad anyira), így nem kell olyan gyakran mosni, ami fontos szempont hajápolásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!