Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi okoz egy gazdag embernek...

Mi okoz egy gazdag embernek örömöt?

Figyelt kérdés

Arra gondolok amit pénzért lehet venni és olyan emberre aki gazdag családba született.

Én egy átlagos keresetű ember vagyok. Mikor először vettem kocsit, először voltam tengerparton, először vettem lakást, mind borzasztó jó érzés volt. Én úgy gondolom hogy nekik, mivel ebbe születtek ez alap. De akkor mi ad nekik hasonló nagyságú örömöt mint nekem pl mikor először voltam tengerparton.

Sokáig zavart hogy nem születtem gazdag családba de már másképp látom a dolgokat. Ugyanazokat a dolgokat sokkal jobban élem meg mint mondjuk aki gazdag családba született.

2019. máj. 27. 12:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy sok értelme nincs a kérdésnek, ha ennyire korlátoltan állsz hozzá, hogy "akinek pénze van annak mindene van".

Pont ugyanúgy örülhet egy gazdag is, ha felépítheti álmai házát vagy vehet egy egyedi autót, vagy elutazhat bárhova. Vagy akár elkezd önállóan vállalkozni, ahogy a legtöbb gazdag és az is egyfajta cél. Gyakorlatilag olyan mintha egy számítógépes stratégiai-város-cég építős játékot játszana csak az életben teszi.

Na meg alapból egyénfüggő, hogy kit mennyire lelkesítenek a tárgyak. Fiatalon, csóróként mindig vágytam rájuk és ha kaptam egy olcsóbb telefont, közepes gépet, akkor boldog voltam. Most viszonylag jól keresek, messze vagyok a gazdagtól. Van céges autóm, van biztos lakhatásom, jó telefonom, jó gépem. Mégsem volt meg az a katarzis érzés egyiknél sem, hogy "na most elértem valamit".

Illetve az ember hozzáállása alapból változik az anyagi helyzet változásával. Gyerekként 500 forintot sajnáltam kiadni bármire. Manapság meg simán bemegyek Mekizni, Gyrosozni, közepes éttermekbe. De családon belül is ezt látom, hogy nem a "főzzünk otthon 2 hétre" megy mint régen, hanem beülünk kocsiba és elugrunk az éjszaka közepén kajálni.

Attól, hogy valami természetes, még ugyanúgy okozhat örömet is.

Valahogy úgy lehetne megfogalmazni, hogy a szegényebb rétegnél a tárgy maga az öröm forrása. Míg a gazdagabb, vagy akár átlagos embernél a tárgy csak egy eszköz az örömszerzéshez.

2019. máj. 27. 13:46
 12/18 A kérdező kommentje:
Ezt is akartam írni, hogy egy afrikai gyerek pl ha pénzhez jutna még színesebben élné meg az életet mint én. De van egy szint ahol már nem tudsz olyan dolgokat venni pénzen amik annyira boldoggá tesznek mint egy átlag embert egy első tengerparti nyaralás.
2019. máj. 27. 13:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Sarkítsuk le a dolgokat hogy kicsit jobban értsd mire gondolok. Milliárdos családba születtél. Milliárdos vagy. 30 éves. Mit tudsz venni a pénzeden ami annyira boldoggá tesz mint mondjuk engem az első kocsim.
2019. máj. 27. 13:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Kvàt??
2019. máj. 27. 14:21
 15/18 nemaRendőrség ***** válasza:

Most vettem egy új iPhone-t, had ne mondjam mennyi pénzért, megvettem használom, de ennyi. Pedig ez az első almás cuccom.

Barátnőmtől kaptam két kis lézervágott fa szívecskét pár hete, fizikai értéke kb 0ft, de az hogy gondolt rám, megtervezte és megcsinálta "csak úgy", semmi alkalomra hihetelen boldogsággal töltött el.

Főleg mivel nálunk az én családomban úgy megy az ajándékozás, hogy:

Mit szeretnél?

Mennyiért?

X ft

Ööh, majd megveszem és odaadod az árát.

Vele meg kézzel készült, vagy olcsó hülyeségeket adunk egymásnak amit valamikor anno beszéltünk, hogy mindig is szeretett volna gyerekkorában stb. És az ilyenek ezerszer többet érnek nekem mint "ne itt van egy kis pénz gyereknapra..."

Nekem az élmények jelentik a boldogságot, hogy most az 200 vagy 200e forintba került már mindegy(ennyiből jobb gazdagnak lenni, hogy lehet válogatni)

2019. máj. 27. 14:24
 16/18 anonim ***** válasza:

"annyira boldoggá tesznek mint egy átlag embert egy első tengerparti nyaralás"

Gazdag embert is pont ugyanúgy boldoggá teszi az első tengerparti nyaralás.

"Mit tudsz venni a pénzeden ami annyira boldoggá tesz mint mondjuk engem az első kocsim."

Mondjuk az első kocsimat, ami ugyanúgy boldoggá tesz elsőre mint téged a tiéd.

Továbbra is azt mondom, ilyen formában teljesen értelmetlen a kérdés, hiszen a kérdező alapból előítéletesen áll hozzá a témához saját magát emelve a mindenség középpontjába.

2019. máj. 27. 14:54
 17/18 A kérdező kommentje:

Miért ne lehetnék előítéletes. Vannak dolgok amiket tud az ember anélkül hogy érintett lenne. pl ha hiányozna a lábam tuti szar lenne. Bár megvan mindkét lábam mégis tudom hogy szar lenne és szar akinek nincs. Tudom bár serencsére nem vagyok érintett.

Ugyanez vonatkozik arra is ha valaki gazdag akkor és mindent megkap az életében amit akar az tuti nem fog annyira örülni dolgoknak mint aki szegényen nőtt fel és úgy kapjná meg ezeket a dolgokat. Ehez nem kell gazdagnak lenni. Ezt is tudhatom attól, hogy nem vagyok érintett.

2019. máj. 27. 15:28
 18/18 anonim ***** válasza:

En azt tudom irni hogy amikor sokkal több penzem volt akkor korlatlanul vehettem barmit de konkretan egyaltalan nem tett boldogga...biztos rosszul vagyok összerakva. Pedig én kerestem a rávalót, de olyan semmi extra nem volt, vehettem jo autot, utazhattam, semmi....

En amugy se vagyok ilyen pénzközpontu, nem erdekel a vasarlas, ha most vehetnek egy villat se tudnek örülni...

Viszont vannak emléktárgyak amik nekem olyan vagyont ernek mint gazdagnak a Picasso x milláert...

Akik gazdag ismik vannak azok se tul lelkesek az x.ház megvásarlasa utan meg hogy mindent megvehetnek de biztos vannak kivetelek

2019. máj. 27. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!