Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem lehet változtatni a...

Nem lehet változtatni a helyzeten sehogy? Tényleg normális ez a szegénység?

Figyelt kérdés

Ez egy megkerülhetetlen téma, tudom, de tényleg nem lehet ezt a szegénységet megszüntetni? Nincs olyan, hogy mindenkinek jó legyen, tisztában vagyok vele. Én nem gondolom olyan szegénynek az országot, hogy ne lehetne megoldani ezt. Nem hiszem, hogy normális az, hogy egy anyuka nem tud főzni otthon, mert nincs miből. Hogy van, aki 120ezerért dolgozik, abból -mindegy milyen lakás, albérlet, vagy bármi- de 80 ezer, és marad 40 mindenre. Nem politizálni szeretnék, de a sok politikus és gazdag ember ezt nem látja? Én nem hiszem el, hogy nem. Mindenhol ez van, ezt nyomják, hogy x gyerekű család lett kilakoltatva vagy nem tudja fizetni a hitelt, emiatt van zűr. Értem, az ő hitele. Nem is tudom elmondani, mit is szeretnék. A bárminemű építkezés és külföldre adakozás mire jó? Nem először itthon kéne rendberakni a dolgokat?

Ezt a szegénységet szerintem meg lehetne szüntetni, és aki meg tudná tenni, az miért nem teszi?

A kérdés nem politikai, szóval ne is kezdjen bele senki abba, legyen szives, csak ugy amugy. Ebből lehetetlen kilépni?

2019. máj. 23. 16:00
 1/9 anonim ***** válasza:
26%
Na és szerinted hogyan lehetne megszüntetni?
2019. máj. 23. 16:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom, emiatt kérdem..

Vagyis ötletem lenne, de gondolom azokat mondani könnyebb, mint megcsinálni, vagy úgy megcsinálni, hogy tényleg jó is legyen.

2019. máj. 23. 16:10
 3/9 Riki miller ***** válasza:
kedves barátom szegénység az midig volt , van is lessz is . de megoldást mindig lehet találni. esetleg kereshetne egy másik állás , vagy ha esetleg nem talál részt vehetne egy tovább kébzésen , kitanulhatna egy szakmát... emlékszem gyerekként mi is szegénységben nőltünk de boldogok voltunk , nekem az iskola segített kimásznom a szegénységből . Nem vagyok miliomos de egy kiegyensulyozott életre törekedhetek amit nem cserélnék el egy politikussal sem. Remélem egyszer jobbra fordul a hejzeted.
2019. máj. 23. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:

"Ezt a szegénységet szerintem meg lehetne szüntetni,"

A szegénység nálam ott kezdődik mikor nincs fedél az ember feje fölött és nincs mit ennie. Itt meg általában azt már szegénynek tartják akinek nincs pénze a legújabb okostelefonra, illetve nem ehet minden este étteremben.

2019. máj. 24. 02:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Első lépésben a béreket el kéne kezdeni közelíteni a nyugatiakhoz. Amíg a nagy multik bérrabszolgái a dolgozók nagy része, addig nincs miről beszélni. Ugyanazért a munkáért pár száz kilométerre nyugatra 4*res bért fizetnek.
2019. máj. 24. 03:54
 6/9 anonim ***** válasza:

az a gond sok "mélyszegény" ember 300 ezres telóval járkál és elég luxus/kényelmi dolgokat enged meg magának

nem sajnálom az ilyeneket

akik tényleg szegények és az alapvető dolgokra sincs, vagy csak alig, őket kellene támogatni és segíteni, de nem úgy, hogy odaadják a pénzt és kész, tegyen érte, hogy tudja értékelni

2019. máj. 24. 09:23
 7/9 A kérdező kommentje:
En is az igazi szegenyekre gondolok. Nem azokra, akik a kozeposztalybol nem tudnak a legfelsobbe menni, es sirnak. Nem errol van szo. Hanem a kilakoltatasrol, az ehsegrol, arrol, hogy napokig hideg kaja van, stb, ilyenek. Mint irtam, arrol, hogy a fizetes x, a lakas meg majdnem tobb, mint amit az ember kap. Hogy nem lehet valahogy aranyosan megcsinalni ezt? En kerdem, mert nem tudom, hogy tenyleg nincs lehetoseg a beremelesre ugy, hogy kozben nem no minden ara a berekkel egyutt, mert ugy ugyanott tartunk
2019. máj. 24. 13:18
 8/9 anonim ***** válasza:

"Ezt a szegénységet szerintem meg lehetne szüntetni, és aki meg tudná tenni, az miért nem teszi?

A kérdés nem politikai, szóval ne is kezdjen bele senki abba, legyen szives, csak ugy amugy."

Mégis mi a búbánatos rozikának a cipőcskéje lenne ez, ha nem politikai kérdés és a válaszok is? Persze.... szoociális, szociológiai, gazdasági, oktatási kérdés is, amivel szintén politikai lépések szükségesek leginkább.

Vagy ha nem politikai, akkor mi? Hogy nem jön-e valaki jóságos milliárdos, aki szétosztja a vagyonát ilyenekre, vagymi? Akkor kopogtass mészárosnál és tiborcznál, ők amúgy sem a piacról, hanem a magyarországi és európai adófizetőktől lett lóvéjuk, tehát tőled is.

2019. máj. 24. 16:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Azzal, hogy a kerdes nem politikai, azt szerettem volna elkerulni, hogy a stadion es minden epitesere nem szeretnek az ezzel kapcsolatos politikai szovegeket olvasni. Ennyi lett volna ez a resz
2019. máj. 24. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.