Miért sértődünk meg dolgokon, mikor nincs rá okunk?
Az oldalbol szeretnek kiindulni. A minap olvastam egy kerdest, amiben a kerdezo a levelfeladasrol erdeklodott, illetve, hogy hogy kell a boritekra rairni a dolgokat. Volt olyan valaszolo, aki teljesen normalisan leirta, mit hogyan, majd hozzatette, hogy de ezt huszonegynehany evesen tudni kene.
Megertem, a kerdes nem ez volt, kioktatast sem kert stb, de ha az ember belegondol, ez tenyleg ciki dolog. Hogy van par alap dolog, amihez nem ertunk, amit nem tudunk, pedig mar 200eve csinaljak az emberek, mindenki, tehat nem csak egy resze tudja az emberisegnek. De sok ilyesmi van, amihez nem ertunk mi fiatalok, es en is kerestem mar ra, hogyan kell csekket feladni stb. Es bar nem mondtam ki, tenyleg gaz az ilyen. De mas dolgok is vannak. Es van olyan, aki ezen megsertodik ahelyett, hogy ha nem is irna le masoknak, de maganak bevallana, hogy husz evesen illene tudni, hogy kell boritekot megcimezni. Ezzel nem akarok senkit megbantani, de szerintem igy van.
Én pl azt nem szeretem, hogy a tiniknek szerencsétleneknek fogalmuk sincs a szex következményeiről, a fogamzásgátlásról, idegenektől anonim kell megkérdezniük, hogy az ujjazástól teherbe eshetnek-e. Nem nézem őket hülyének inkább a szüleiket, hogy ennyire nincsenek szegények felvilágosítva. Velük pl igyekszem türelmes lenni. De amikor egy 25 éves ír ki ilyen kérdést, neki igazán illik már ezekről a dolgokról bővebben tudnia.
Azt én is látom, hogy sok itt a kihaénnem paraszt, akinek magától értetődnek a dolgok, ez van, az ember egy sggfej faj.
Mai huszonéveseknek egyáltalán nem alap levelet feladni (mondjuk Google-ben meg jobbak, emiatt sántít a példa.)
Mindenestre ez az oldal azért van, hogy kérdéseket tegyenek fel az emberek sé válaszokat kapjanak rá. A "keresetlen megjegyzésektől" őszintén, mi lesz jobb?
Persze csúnya dolog beszólogatni. Igaz.
De az olyan típusú kérdések, mint a levélcímzés is, a keresőből is megtalálhatók. Ilyenkor felmerül bennem, hogy tényleg a választ keresi-e ilyen fura módon, vagy csak egy ki extra figyelemre vágyik.
Ha igen, akkor a válasznál fontosabb a kérdezőnek a kedvesség, amivel a másik ember segített. Ezt ütheti agyon az ilyen megjegyzés, még ha nem is állt szándékában, és teljesen jogos is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!