Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az informatikusok között...

Az informatikusok között miért van ennyi bunkó, lekezelő ember?

Figyelt kérdés
főleg fórumokra vonatkozik a kérdésem, élőben a pl. munkahelyemen még nem nagyon bunkóskodtak velem ,viszont akárhányszor kérdezek vmit infós fórumon, elég lekezelően válaszolnak és szinte számon kérnek, hogy hogy képzelem, hogy nem tudom ezeket. Elég furcsa :D

2019. máj. 16. 06:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
65%

Nagyvállatnál dolgozom, és a rendszergazdánk elég bunkó. Akármit mondok vagy kérek, ami az ő feladatkörébe tartozik, soha nem jön megcsinálni..., sőt! Ha rendel valamit magának, vagy valamit a számtech cuccot a cégnek és megkérem hogy vigye el, vagy vegye át, akkor is lepattint, hogy ez nem az ő dolga(hát akkor kié?) Oké. Nem szereti a munkáját, megértem.. de ne legyen lekezelő és bunkó velem

Egy másik informatikus ismerősöm abszolút türelmes és nagyon kedves. Akármit kerdezhetek nem néz hülyének, tudja, hogy én nem értek hozzá és nem is tudom annyira felfogni ezeket a dolgokat mint ő.

Mindig segít, még akkor is, ha azt írom hogy nincs internet!, közben meg csak be kéne kapcsolni a wifi routert..

szerencsére vannak még olyan emberek, akik megértően és empatikusan képesek reagálni bizonyos helyzetekre

N

2019. máj. 16. 10:40
 12/31 anonim ***** válasza:

Nálam az eddigi arány a következő: 4 informatikus ismerősből 3 beképzelt, gőgös hólyag, 1 pedig tök normális, segítőkész, kicsit szűk az érdeklődése neki is, de bőven normális kategória.

Meg beleszámolhatnám még azokat a volt osztálytársaimat is, akikről tudom hogy infóra mentek tovább... Köztük is kb ez az arány. És a fölényeskedőbb fajta pont nem a legeszesebb srácok halmazával esett egybe. Az a tipic szakbarbár volt a többség. Matek+infó jól ment, de amúgy ha azt mondtad neki hogy "be van gyulladva a mandulám", akkor csak néz hogy "Hát de az egy növény...".

Informatikus gőg mögött 99%-ban az szokott állni hogy "Nézzed má' milyen ##### sokat keresek havonta, az egész életed nem ér ennyit mint az én havi nettóm! És közben egy menő V. kerületi német cégnél dolgozom és a seggemet se kell felemelnem!"

Kb ez a legtöbb gőgös informatikus főlényeskedésének az oka.

Ha nem, akkor az, hogy eszetlen büszke arra hogy ő képes volt egyetemen 15 ismeretlenes 4 dimenziós polinom-mátrixokat integrálni relativisztikus kalkulus szabályai szerint.

És akkor erre fel tud építeni magában egy egész kis fellegvárat, hogy ez mennyire bizonyítja a születésétől adott felsőbbrendűségét.

Meg jön a tipikus IQ lovaglás...

A vicc az hogy pont az infósok szoktak hardcore reálos materialisták lenni, és az olyan tudományokat mint a pszichológia egyenesen kiröhögik. Eléggé önmagunk herénszúrása, ha az IQ-val kérkedünk, ami egy pszichológusok által kalibrált "mérőszám".

Röviden ennyi. Infósok közt is vannak jó arcok, meg nagy számok törvénye alapján muszáj hogy legyenek is, de az kétségtelen hogy a kivagyiság, beképzeltség, szakbarbárság egy eléggé jellemző betegségük.

Ez amúgy még pár szakmáról elmondható, pl az orvosok egy része is ilyen. Ott nyilván az a gőg forrása, hogy az orvoslás egy klasszikusan nagy társadalmi presztizsű dolog, és az orvosit szokták az egyik legnehezebben elvégezhető szaknak megnevezni (jogosan).

Érdekes módon természetvédelmi szakmákban dolgozóktól nem sűrűn tapasztalom ezt.

Vízgazdálkodási mérnökkel, erdészmérnökkel, környezetmérnökkel és ökológussal is találkoztam már, de egyiken se éreztem ezt a szakmai hátteréből adódó felsőbbrendűséf érzetet.

Valószínűleg azért, mert egyrészt egyik se egy agyonfizetett munka (nem úgy mint az infó), másrészt egyiknek sincsen túl nagy tekintélye a társadalomban (nem úgy mint az orvosoknak). Tehát ha valaki hajlamosabb is lenne az önimádatra, nem talál ezekben a szakmákban hátteret, amivel indokolhatná miért is ő az istencsászár.

2019. máj. 16. 11:55
 13/31 anonim ***** válasza:

8-as vagyok, megkérdezhetem, hogy miért lettem lepontozva?

(Megszoktam, hogy nincs indoklás, de azért hátha...)

2019. máj. 16. 12:18
 14/31 nemaRendőrség ***** válasza:
18%

Mit csinál egy szoftverfejlesztő?

A semmiből teremt elképesztő dolgokat.

Kire emlékeztet? Istenre! És ez nagyon gyorsan a fejünkbe száll.

De egyébként ez a gépészekre általánosan igaz, ők is ugyanolyan felsőbbrendűek mint mi.

Az meg hogy meg kell fizetni minket, nem lehet kizsákmányolni annyira? Brühühü

Bocs, kereslet kínálat. Rengeteg hely van és kevés jó informatikus, ha ti nem adjátok meg a bérem megadja a következő, hozzátok meg mennek 300ért a PHP pistikék és 2 év múlva csődbe mentek

2019. máj. 16. 13:14
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Nem tudjuk mi a lószerszámot akarsz mondani, de szerintem inkább azokkal közöld a bajodat akik felhúztak.
2019. máj. 16. 13:27
 16/31 A kérdező kommentje:

# 14/15

„Kire emlékeztet? Istenre! És ez nagyon gyorsan a fejünkbe száll.

De egyébként ez a gépészekre általánosan igaz, ők is ugyanolyan felsőbbrendűek mint mi.”

ha ezeket komolyan gondoltad, akkor minimum egy pszichológushoz el kéne menned.

a hozzászólásod utolsó 3 mondatát meg nem tudom, kinek címezted, ahogy azt sem, hogy mitől vagy ennyire frusztrált.

# 12/15

nálam is nagyjából ez az arány, bár ismét hozzáteszem, hogy érdekes módon élőben velem tudnak viselkedni. a rendszergazdánk a kolléganőm férje, amikor párszor beszéltünk telefonon, akkor elég tudálékos és bunkó volt, aztán mikor először bejött az irodába, rohadtul meglepődtem: egy kb. 168 cm-es kövér pacák, aki élőben borzasztóan kedves alapjáraton ( jó mondjuk szemtől szemben bunkóskodni nálánál nagyobb férfiakkal azért kicsit más kategória lenne, mint arc nélkül lehurrogni másokat fórumokon vagy telefonon :) )

a szakbarbárság is nagyon igaz. főleg hogy sokuknak gimiben a matekon infón kívül más nem nagyon ment. de az a szánalmas, hogy külföldi infósoknál elvétve találkozom nagyképű szakbarbárokkal, míg itthon nem egy olyan informatikussal beszéltem már, aki azt se tudtad, mikor volt az első világháború vagy mik azok a szénhidrátok.

„Ez amúgy még pár szakmáról elmondható, pl az orvosok egy része is ilyen. Ott nyilván az a gőg forrása, hogy az orvoslás egy klasszikusan nagy társadalmi presztízsű dolog, és az orvosit szokták az egyik legnehezebben elvégezhető szaknak megnevezni (jogosan).”

orvosoknál ez abból is fakad, hogy egy kezdő orvos fizetése nagyjából annyi, mint egy gyári munkásé, sőt..miközben végigmagolták az egyetemet sok évig, míg másoknak több buli is belefért.

„Informatikus gőg mögött 99%-ban az szokott állni hogy "Nézzed má' milyen ##### sokat keresek havonta, az egész életed nem ér ennyit mint az én havi nettóm! És közben egy menő V. kerületi német cégnél dolgozom és a seggemet se kell felemelnem!"

vagy leeht, hogy egyszerűen így akar egyenlíteni, hiszen a humán tárgyakből kínlódtak, többségük angolul max. elgagyog borzalmas kiejtéssel, stb.

„Infósok közt is vannak jó arcok”

ezt senki nem is vitatta. testvérem is az, mondjuk ő nem is iylen nethuszár, hanem edz, olvas különböző témákban.

2019. máj. 16. 13:59
 17/31 A kérdező kommentje:

# 3/16

hú, az edzés, testépítés kategóriáról külön pszichológiai tanulmányt lehetne írni. nem is érdemes komolyan venni. ott olyan emberek vannak, akik vékonyak, vagy azok voltak, frusztráltak, és annyit tudnak, hogy „csirkerizs ,eddzé”, aztán kész. ha esetleg felveted, hogy életérzékenység is állhat amögött, hogy vki nem tud hízni vagy olyan könyvet ajánlasz, ami nincs benne a hazai mainstreamben, átmennek idegbetegbe.

2019. máj. 16. 14:05
 18/31 nemaRendőrség ***** válasza:
27%

"Látnád őket állásinterjúkon!

Bejönnek akkora arccal, hogy alig fér be az ajtón, eldobja magát a székben, előadja az 1M + céges kocsi + céges telefon + céges laptop + MILF titkárnő + ... bérigényét, miközben eddig 2 napot se dolgozott sehol, vagy 30 évesen már 67 melóhelyen volt, mert ugye őt nem becsülték meg, ezért lelépett 6 hónap után.

Aztán amikor pofán röhögöm visítva, akkor még neki áll feljebb!"

Ennek címeztem...

És ezek után ne legyünk felsőbbrendűek? Hogy mi képesek vagyunk visszaemlékezni 10 kommentel korábbi válaszra és kitalálni hogy ahol a fizuról beszélek azt a fizus témához írtam. Könyörgöm, mint a fogyatékosok

2019. máj. 16. 14:15
 19/31 nemaRendőrség ***** válasza:
29%

Elkezditek szidni az embert majd csodálkoztok hogy anyukátok az utca sarkon áll...

Mit vártatok, már azon kívűl hogy mindenki helyeseljen a kis vízhangkamrátokban amiben éltek.

Próbáltam leírni viszonylag normálisan a mi álláspontunkat erre ezt kapom

2019. máj. 16. 14:18
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Már bocs, de ez egy halál jogos arconröhögés lenne.

Ha saját tapasztalatból írta az interjúztató válaszoló, akkor teljes mértékben egyetértek vele.

Az arrogancia, önhittség, mohóság nem ellensúlyozható azzal hogy relatív kevesen képesek elvégezni egy feladatot.

Azért te is jól meg vagy verve ezzel a zabszem a seggedben természettel, és a környezeted konstans lenézésével.

Érdemes lenne azt is felvésni a buksidba, hogy minimum 10X pengébb szakembernek kell lenned mindenkinél, hogy egy ilyen stílust kompenzálni tudj.

2019. máj. 16. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!