Miért alakult ki az embernél a csendes, visszahúzódó természet?
Gondolom evolúciósan értette.
1. Idegrendszeri szinten segítette a túlélést és a szaporodást, hogy amíg az alfahímek elmentek kardfogút ölni, meg mammutot vadászni... addig a "lúzer" félénk béták otthon maradtak, és végül ők prüntyögtettek a nőkkel. Főleg ha a fél vadász alfa törzs odaveszett.
Ez egyébként a majmoknál is megfigyelhető, volt is erre film.
Viszont gondoljunk bele, a modern korban (jobb esetben) az alfák nem halnak ilyen ütemben. Hiába van BMW, extrém sport, kocsmai bunyó. Az alfák ma életben maradnak többnyire :D
A félénk szorongó, kis kockázatot vállaló férfiaknak lényegesen kevesebb esélye van.
Na meg ez egy öngerjesztő folyamat. Mint minden ilyennek, van egy genetikai háttere... és egy társadalmi, egyénileg kialakult.
Míg az őskorban a félénk férfiak sikeressé váltak, és megjött az önbizalmuk, miután prüntyögtettek.
Manapság ez nincs így, és 30 éves incel, nőgyülölő aggszűzek lesznek.
Kivéve, hogy egy alfa is lehet csendes, visszahúzódó. Nem feltétlenül a hangosan kurjongatóknál van a hatalom.
Tudod, amikor a fél törzs már összeveszett, majd odajön a csendes alfahím, és egyetlen mondatot mond, azt is halkan. Mindenki elcsöndesedik utána. És az lesz, amit ő mondott.
Itt definíciós problémák vannak. Miről beszélünk?
Csendes, visszahúzódó alatt én az emberkerülő, konfliktuskerülő, szorongó, félénk embereket értem.
Márpedig a csendes alfahím nem ilyen. Eleve egy vezetőnek határozott kőszikla kisugárzása kell legyen. Ha meg kell védenie magát és a becsületét akkor megvédi.
Az általam felvázolt definícióra ez nem jellemző.
Utolsó, teljesen egyértértek... ezt le is írtam.
#3-as állította a csendes alfákat :D de szerintem nem erről volt szó.
Vagyis na, definíció szerint beszélhet valaki kevesebbet. Ismerek ilyen dörmögő medve embert. Viszont kettőt szól és akkor az úgy is van.
Vezető jellegű ember. Pont a higgadtsága, megfontoltsága sugározza a kőszikla jellemet.
Ő szerintem soha nem szorong... csak nem beszél feleslegesen. Viszont nem erről a jellemről volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!