Introvertáltként szellemi munkakörben is nehezebb elhelyezkedni?
Introvertált, zárkózott, csendesebb típus vagyok. Mielőtt elkezdtem az egyetemet vendéglátásban ill kereskedelemben dolgoztam, de volt, ahonnan fél év után azért rúgtak ki, mert hiába igyekeztem kedves, mosolygós és nyitott lenni a vendégekkel (senki sem tett rám panaszt, a kollégákkal is jól kijöttem), a személyzetis főnök szerint aki introvertált, az nem való eladónak, mert nem tud olyan természetes lenni az extrovertált szerepben, mint egy született extrovertált.
Irodai munkakörben is nehezebb lesz emiatt?
Gondolok olyan munkára, ahol nem feltétlenül kell ügyfelekkel foglalkozni, inkább asszisztensi állás.
El lehet bukni egy interjút ezen?
Kapásból sosem szabadna előkerülnie annak, hogy te milyen típusú személyiség is vagy. Egy munkahelyre nem tartoznak a személyes dolgok, ott az a lényeg, hogy elvégezd a feladataid, amik a szerződésben le vannak írva. Ha azért rúgnak ki, mert a főnök introvertáltnak tart, akkor már lehet is írni a keresetlevelet a bíróságnak.
Az interjún sem kérdezhetnek ilyet, semmi közük ahhoz, hogy valaki hogyan is viselkedik addig, amíg elvégzi a feladatait.
Mert az a szó, hogy "introvertált", az már ilyen hiperművelt szaknyelv? :D :D
Ne már, mifelénk mindenki tudja, mit jelent. Nem lesz attól felvágós senki, hogy egy idegen, de divatos kifejezést használ.
Kérdező, amúgy az introvertált ember is lehet kommunikatív. Az önmagában csak annyit jelent, hogy egyedül töltődik fel energiával, de a kettő nem zárja ki egymást.
Szerintem nem ezért rúgtak ki. Valami baja volt veled a személyzetisnek. Ha mindenkivel jól kijöttél és a vendégek is szerettek, akkor nem akadályozott az introvertáltság a munkádban. Egyébként meg nem minden vevő, vendég ugyanazt szereti. Sokan pont veled jönnek ki jobban, hiszen ők sem egyformák.
Irodaiban is ugyanúgy előjöhetnek ezek. Pl. sokat kell telefonálni, sokszor idegen helyre, idegennek egyeztetni. Szerintem ez nehezebb (legalábbis nekem) mint élőben beszélni valakivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!