Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Minek létezik feminizmus?

Minek létezik feminizmus?

Figyelt kérdés

Ahogy végigböngészem az Instagramot, a többi közösségi oldalt, a bulvárhíreket, megnézem az ismerőseim javarészét, felmerült bennem a kérdés.

Leszögezném, hogy én hiszek abban, hogy a két nem egyenjogúságban kell, hogy létezzen, nyilván mind emberi lények vagyunk, ez szerintem egy épeszű ember számára egyértelműnek kell, hogy legyen a 21. Században. Nem is a feminizmus szó klasszikus értelme az, amibe belekötnék, sokkal inkább arra a részére értem, ahogy cselekszik sok nő, ahhoz képest, amit hirdet.

Sok helyen ki van fejtve, hogy a nők is okosak, a nők is kompetensek, ők is vezető pozícióba akarnak kerülni, jól keresni, egyedül is megélni kötöttségek nélkül. A nők erősek akarnak lenni, olysn értelemben, hogy erősek az élethez, a munka világához, a szakmai világhoz. Elismertek és sikeresek akarnak lenni.

Viszont most már egyre jobban azt látom, hogy akik ezt hirdetik, nem beszélnek a legtöbb nő nevében. Minden ilyen aktivista csak egy kisebb réteg nevében beszél úgy igazán.

Ahogy elnézem, a nők magas százaléka kompetens munkaerő tudna lenni, de nemes egyszerűséggel nem akarnak. Rengeteg nő vagy lány csak szép akar lenni. Dögös. Csak twerkelni akarnak, instamodellek, influencerek lenni.

A legtöbb fiatal lánynak kétféle elképzelése van: vagy anyuka akar lenni, vagy csak simán irtó szép nő. Sokaknak a modellkedés a céljuk.

Lehetnének olyanok, amilyennek a feministák mutatják őket (semmivel sem butábbak, mint a férfiak), de őket ez nem érdekli, ők szépek, formásak akarnak lenni, olyanok, akik bejönnek a férfiaknak.

Legtöbbjük divatőrült, modell akar lenni, számolja a lájkokat és a kaloriákat, a sminkeket, stb. Önmagában ezzel nem lenne baj, férfi és nő is hozza ki magából külsőre a legtöbbet, mert az jót tesz az önértékelésnek. Na de sokuk mást nem csinál. Ekörül forog az életük.

Én úgy érzem, hogy a testüket akarják használni, nem az esetleges eszüket, és utóbbival békén lehet őket hagyni, inkább elmennek a konditerembe szelfizni.

Ezek után kérdem én, mi ez a feminizmus divat? Megjegyzem, az imént leirt nők közül is sokan hirdetik. Na de a három poszttal későbbi pucérkodás mindezt hogyan támasztja alá? Sokuk mínusz fokokban is pucérkodik, mert kell a kép a seggéről, valóságshow sztárok, modellek és luxusfeleségek a példaképeik. Azért lesz valaki a példaképük, mert szép!!

Én nem értem őket. Rengeteg lehetőségük lenne befutni. Most vagyunk a világtörténelem során a legközelebb a teljes egyenjogúsághoz.

És mégis, ők megmaradnak ezen a szinten. Csak legyenek dögösek, meg legyen egy férjük, gyerekük (annak a nőtársuknak beszólnak, akinek nincsen egy bizonyos kor felett).

Hozzáteszem, kivétel sok van, de még így is túl kevés...

És nem értem, hogy miért elég ez nekik. Én sok magamutogatós modellpalántát ismerek, akik kifejezetten értelmes emberek. De erre ők sz.rnak rá.

Miért?

2019. máj. 9. 22:00
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Utolsó, lehet, hogy igazad van.

Csak számomra ez kicsit mindig is ellentmondásos volt.

Köszi a válaszokat

2019. máj. 10. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!