Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolják azt hogy 22...

Miért gondolják azt hogy 22 évesen már a gyerek csinálás lenne a dolgom?

Figyelt kérdés

Egyismerősünk azt mondta, hogy már ideje lenne a gyereknek mert régóta vagyunk együtt(5 éve)

A barátom szülei meg mindig azt kérdik mikor jön a baba. Mikor náluk voltunk végig a hasam nézték és azt kérdezték terhes vagyok-e?

Én úgy gondolom, hogyha akarnék gyereket sincs itt az ideje egyrészt mert még mindig tanulok még semmi munka tapasztalatom nincs más részt túl fiatal vagyok hozzá, előtte legyen saját házunk, nem tudnám egy albérletben felnevelni...

De igazából azért zavar a legjobban, mert már a streilizáción gondolkodunk, mivel soha nem szeretnénk gyereket igy nagyon zavaró, hogy az emberek ránk akarják eröltetni...

Egyszerűen csak élvezni szeretnénk az éltet nem akarom más emberre pazarolni az időm, energiám, pénzem és a karrierem, nekem más vágyaim vannak az életben. Hogyan lehetne megértetni az emberekkel, hogy soha nem szeretnénk gyerekeket? Már többször mondtuk nekik de semmi. Mindkettőnket zavar.

2019. máj. 9. 20:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Már mondtuk, hogy meddők vagyunk, az se vált be
2019. máj. 10. 12:28
 12/19 he84 ***** válasza:
Akkor rgyszerűen nézzétek őket levegőnek, lehetőleg ne beszéljetek velük többé. Ám ezeket már javasoltam az előző válaszomban. Így hogy nekik mindegy mit mondtok és mint ezek alapján kiderült, valójában a maguk álláspontját akarják inkább, így csakis a levegőnek nézés, kerülés a megoldás. Az ilyen ismerősök és barátok, nem igazi barátok, mielőbb és minél jobban kerülni kell az ilyeneket! Ha pedig némelyik rokonotok is ilyen, őket is kerülni, minél többször nem rendezni vendégséget velük. Elég szomorú, hogy ennyire önfejűek és erőszakosak.
2019. máj. 11. 19:10
 13/19 A kérdező kommentje:
értem
2019. máj. 11. 22:13
 14/19 anonim ***** válasza:

Az előző generáció (a mi szüleink) sajnos abban a tévképzetben vannak, hogy a világ semmit sem változott az elmúlt 20-30 évben.

Anyáink és nagyanyáink már 18 évesen férjhez mentek, és 20 éves kor körül már szültek. Akkor valóban ez volt az általános, de el kellene fogadniuk, hogy most már nem így van.

Én 28 éves vagyok, párommal idén lesz 10 éve, hogy együtt vagyunk. Tudod, mi hányszor megkaptuk már, hogy miért nincs még gyerek??? Jönnek itt ilyenekkel, hogy ketyeg a biológiai óra, meg most vagyok a legjobb korban, majd a saját gyerekem öreganyjának fognak nézni stb...

Nekem is baromira elegem van már ebből. A többség nem bírja felfogni, hogy köszönjük szépen, baromi jól megvagyunk gyerek nélkül is. Elég aktív életet élünk, szabadidőnkben sokat utazunk, barátokkal vagyunk, sportolunk stb. Én el sem tudnám képzelni, hogy egy gyerekhez kelljen igazítani a napirendemet, hogy a nap nagy részében a 4 fal közt kell ülnöm vele, hogy nem úgy osztom be az időmet, ahogy akarom. Nem is beszélve az egész terhesség-szülés dologról, a már gyerekes barátnők által elmesélt "horrorsztorik" sem igazán hozzák meg a kedvem a dologhoz, hogy őszinte legyek.

Persze lehet, hogy majd pár év múlva teljesen másképp fogom gondolni, és minden vágyam lesz majd egy gyerek. De ezt nekem (és a páromnak) kell érezni, eldönteni. Ha pedig nem változik, akkor nem lesz gyerekünk, és kész.

Sajnos vannak, akik ezt soha nem fogják felfogni. Nem nagyon tudsz mit csinálni velük, túlságosan korlátozottak ahhoz, hogy észérvekkel hatni lehessen rájuk. Ne foglalkozz vele, ez az egyetlen, amit tehetsz. Tapasztalat.

2019. máj. 14. 16:53
 15/19 anonim ***** válasza:

Jó dolog a gyerek, HIDD EL ELŐBB UTÓBB TI IS SZERETNÉTEK, de előbb tényleg kell saját ház és rendes karrier - ezt a szülők valamiféle érthetetlen okból nem fogják fel, és jönnek az "Te is felnőttél, meg mi is 8-an voltunk egy szobában." dumákkal.

22 évesen szerintem is korai, rengeteg huszonéves egyedülálló anyuka van, akinek vagy becsúszott, vagy felelőtlenül belevágtak, amiből összeveszés, válás lett.

Pl. Nekem is a szomszédom lett egy 30 éves anyuka egy 4 éves gyerekkel - kiborítóak, kénytelen voltam téglakerítést húzni :) Nem a gyerekkel van baj... az anyja nehéz eset, próbálja rámtutymálni a kölykét, meg magát is (az átmehetek játszani, és gyere át, ha már itt vagy, szereld meg a csapot...)

Valahogy ő sem érett meg a feladatra.

28/F Én amúgy már szeretnék gyereket, karrier meg ház van, csak barátnő nincs :)

2019. máj. 14. 18:49
 16/19 he84 ***** válasza:
Bocsi 15-ös válaszoló, de némiképp tévedsz. Egyáltalán nem igaz az, hogy előbb-utóbb majd ő is, vagy bárki más is szeretne gyereket. Vannak akik igen, de vannak akik tényleg nem. Lehet hogy ezt nehéz elhinned, de valóban van ilyen is.
2019. máj. 15. 20:02
 17/19 A kérdező kommentje:
Ez igaz, mi soha nem szeretnénk és ez nem is fog változni.
2019. máj. 15. 20:06
 18/19 Riki miller ***** válasza:
az élethejzeteteket ti ismeritek a legjobban, a legjobb döntést ti hozzátok , de előfordulhat hogy egyszer megváltozik a véleményetek. az emberi természet velejároja hogy vágyik szüksége van midenfajta szeretetre , lehet öntudatodon kívűl vágytok egy gyerkőcre csak a pillanatnyi hejzetetek miat nem lehetséges ezért meggyőzitek magatokat hogy nektek nem kell gyerek...
2019. máj. 24. 20:11
 19/19 A kérdező kommentje:
alapból nem akarunk, de m1
2019. máj. 24. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!