Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Külföldön miért ennyire mások...

Külföldön miért ennyire mások az emberek?

Figyelt kérdés

Nem tapasztalom ezt a mindenhonnan áradó gonoszságot, amit itt az oldalon, ill amit otthon az egyetemen, iskolában anno.

Először otthon jártam egyetemre, de szenvedés volt a kollektíva miatt. A lányok katasztrofálisan viselkedtek a csoportban, végül azért lettem kiközösítve, mert párkapcsolatom volt ahelyett, hogy mindenki alá befeküdtem volna, és nem jártam bulizni meg részegedni hányásig.

Most is egyetemre járok, de külföldön.

Nem mondom, hogy mindenki rendes és összetartó a csoport, nem az. De békénhagyják egymást az emberek. Ha szólsz hozzájuk, válaszolnak, de nem feszegetik a magánéleted. Pedig ugyanaz a korosztály.

Nincs kiközösítés, nem téma a magánéleti dolgok, nem beszél senki az italozási vagy a szexuális szokásairól nagypofával (odahaza a lányok másról se tudtak).

Neten ugyanez. Beszélgettem külföldi oldalakon is, össze sem lehet hasonlítani azzal, ami itt megy.

Ha én valakivel úgy beszélnék élőben, ahol néhányan itt másokkal, nem értenék, mi ment az agyamra.

Sajnos viszont jóindulatú magyarokkal idekint sem nagyon találkoztam, a magyar FB-s csoportokban kb ugyanaz a szint megy, ami itt is, le is töröltem magam mindenhonnan.

Miért ilyen botrányos az otthoni mentalitás?

2019. máj. 9. 16:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

történelmi előzmények + borzalmas oktatási rendszernek köszönhetően a legtöbb magyar egy nagyra nőtt gyerek.

ja és a magyarok zöme kórosan önbizalomhiányos, frusztrált.

értem ezalatt, hogy kb. annyira tudnak viselkedni, mint egy 8 éves gyerek.

gimiben nálunk klikkesedés volt és csúfoltak egy gyereket, mert szerintük meleg volt + sok rosszindulatú, alkalmatlan tanár.

főiskola dettó: klikkesedés, borzalmas tanárok, s tanulók nagy része lerészegedésen kívül semmit nem csinált.

munkahelyek: ha diplomás helyen voltam, fúrni próbáltak, mert könnyebben bejutottam oda, mint ő anno.

ha munkások között dolgoztam, akkor nézhettem, hogyan tudnak köpködni, bagózni stb.

"össze sem lehet hasonlítani azzal, ami itt megy."

azért a GYK a magyar oldalak között is erősen ZS kategória, 10 hozzászólóból jó, ha egy olyan van, aki segíteni akar és ért is a témához, a többi csak kötekedik.

2019. máj. 9. 17:24
 12/17 anonim ***** válasza:
61%

Anglisztikára (is) jártam, és de, sajnos eléggé büfészak... :D Kérdező, próbálj meg Kijevben a Borispol repülőtéren elboldogulni, és rögtön nem fogsz ilyen butaságot kérdezni, hogy "külföldön" miért ilyenek az emberek - ott ugyanis még a magyar szintnél is mogorvábbak.

Egyetemen nem találkoztam olyannal, hogy bárki kinézett volna, mert nem jártam bulizni, mondjuk nem is akartam a "fősodrathoz" tartozni.

2019. máj. 9. 18:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Teljesen együtt érzek a kérdezővel, #10-el és #11-el. (Haha, mintha Doctor Who sorszámok lennének.)

2 okot említenék meg:

- Az ország Európa közepén van, elég fura politikával és globalizációval. Lényegében a nyugat és a kelet keveréke vagyunk: Látjuk a nyugati jólétet, de a keleti anyagiasság szintjén gondolkozunk. Ennek köszönhető, hogy az sok rétegnél az elismeréshez ájfón, tucattetkó, lelakott bmw kell. Soundra azért mennek sokan, mert hát fesztiválra menni kell és az épp felkapott dj koncertjéről tolhatnak egy instát. Az élmény másodlagos.

Nyugaton letisztultabb ez a helyzet. Adottabb a jólét, jobban figyelnek az emberek magukra és a környezetükre. Ott is vannak rossz környékek persze.

- A másik ok, amit #11 szépen leírt. Rossz múlt, rossz oktatás. A múltban sokat szívtunk és sokan le is ragadtak ezekben. Egy csomóan még mindig trianont akarják vissza, mert az húdemagyar, de fel sem fogják, hogy ezt így már nem lehet visszafordítani.

Oktatás terén pedig, azt hiszem, ez elég sokat mond: [link]

Saját tapasztalatok alapján elég furcsa és nehéz, ha valaki az itthoni átlagnál egy kicsit is értelmesebb. Adott közösségekből általában 1-2 emberrel tudtam jobban szót érteni és alig volt olyan, akivel tényleg mélyebben lehetett beszélgetni. Pedig teljesen átlagosnak gondoltam magam, aztán rájöttem, hogy már az is extrának számít, ha valaki mondjuk betartja az ígéreteit, nem gondolkodás nélkül kiabál és vádaskodik vagy egyszerűen mielőtt mond valamit, átgondolja. Ilyen emberből alig látni párat.

Az egyetem nekem is fura volt. Azt vártam, hogy ott már egy komolyabb közösség lesz: A tanárok felnőttként kezelik az embert, a diákok pedig fiatalok, de kicsit intelligensebbek. Ehhez képest a tanárok nagyobb része tojt az egészbe, rosszindulatú volt és nem elavult tudást akart átadni. A diákok nagy része pedig nagyra nőtt gimis volt, ment a klikkesedés, szinte mindenki valamilyen érdekből akart barátkozni vagy ismerkedni. Már levelezőn vagyok és a húdenagy végzett spanok eltűntek és még egymásra sem kíváncsi szinte senki. 1-2 klikk maradt meg, akiket általában olyan dolgok tartanak össze, hogy mindenki más kibeszélnek vagy egymás munkájából próbálnak hasznot húzni.

Egyetem mellett jött még egy ismerkedős időszakom, ami szintén lehangoló látványt nyújtott. Ismerkedésnél szinte mindenki hazudott valamiről.

A #10-es válaszát kiegészítve:

- Nekem is elég kiábrándító képet nyújt ez az oldal. A kérdések többségére tényleg nem segíteni akaró válaszok érkeznek, hanem kötekedések. Valóban vannak problémás kérdések, de itt szinte mindenbe belekötnek. Ráadásul úgy, hogy pár válaszon belül azonos válaszolók saját maguknak is lazán ellentmondanak és fel sem fogják, ha ír nekik valamit az ember. Mint valami gyerekes játszótér...

- És kérdezte a válaszoló, hogy élőben is ekkora e a kontraszt: Sajnos szerintem igen. Egy lány ismerősöm egy hazai drogérialánc boltjában dolgozik. Volt már, hogy vártam, mert épp beszélnünk kellett és a pénztárban volt. Hú... Gyakorlatilag minden 3. embernek volt valami problémája, ami egyszerű butaság volt. Pl. a bolt hűségkártyáját regisztrálni kell és a kártya mellé kapott lapon rajta van a weboldal (de amúgy az ember magától is gondolja, hogy a google kidobja, hogy hol kell regisztrálni), de megkérdezték többen is, hogy hol kell regisztrálni. És nem 50 éves, netet használni nem tudó emberek, hanem huszonévesek is. A hűségpontok levásárlásával kapcsolatban is voltak problémák. És még sorolhatnám... De elég bemenni bármelyik szupermarketbe. Az emberek egy része simán beáll más útjába és otthagyja a kosarat, aztán le sem esik nekik, hogy ez így nem túl okés. Átgondolatlanul önzőek az emberek... :/

A külföldi helyzettel kapcsolatban: Nem voltam huzamosabb ideig külföldön, csak turistáskodtam. Ebből még nem szűrnék le semmit, viszont rengetek a külföldi ismerősöm. Ők néha hazalátogatnak és egymástól függetlenül azt mondják, hogy ledöbbennek az itthoni szinten és külföldön sokkal normálisabb és nyugodtabb minden. Ott sincs kolbászból a kerítés és ott is vannak problémásabb emberek, de az arányok között elég nagy az eltérés.

2019. máj. 10. 03:25
 14/17 anonim ***** válasza:

3# milyen véletlen én is Írországban vagyok :)

Igen , valóban masabbak itt az emberek es boldogabbak is, talán a rendezett , nyugodt háttér miatt , sokkal több lehetőség bármire az életben.

Az 1#es válaszolóhoz hasonlo emberekből eléggé sok van Magyarországon, ezt már én is tapasztaltam. :(

2019. máj. 11. 08:08
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

# 11 vagyok

amit a # 13/14 írt, az igaz.

ez ország vágyik a nyugati jólétre, de tenni érte nem igazán akar, így marad az egyszerűbb nyugati dolgok utánzása.

a másik meg: a magyar fórumokon nemcsak a stílus megdöbbentő, hanem a rengeteg magabiztosan észt osztó műveletlen, egyszerű ember.

gyakorlatilag olyanok is arrogánsan kioktatnak, akiknek 5 sor értelmezése is komoly gondot okoz. Az, hogy a magabiztosságuk mennyire tettetett és hogy ez mennyire önbizalomhiány/frusztráltság jele, meg el lehetne vitázni.

2019. máj. 14. 16:22
 16/17 anonim ***** válasza:
Annyira bírom amikor ez van hogy külföldön minden szép és jó és ott mindenki okos
2019. nov. 19. 00:58
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem mások. És te sem vagy más.

Érdekes, hogy mindegyik csaj azt mondja, hogy ő azért más mint a többi, mert nem fekszik be bárki alá.

Gondold végig, mindegyik ezt mondja, tehát éppenhogy nem mások mint a többi, hanem pont olyanok.

Te is pont olyan vagy mint a többi és a külföldiek sem mások akármelyik külföldre is gondoltál a rengeteg közül.

2019. nov. 19. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!