Miért borulnak ki néhányan, ha valaki ékezetek nélkül ír?
Nem gondolom, hogy az igényesség és a vérmagyarkodás ugyanaz lenne.
Viszont az, hogy az ember mennyire igényesen viselkedik mások előtt, az sokat elmond.
Az, hogy a haverjai között hogy ír, az a kutyát se érdekli. De az, hogy amikor nyilvánosan másoktól segítséget kér, még arra nem képes a fáradtságot venni, hogy pár ékezetes betűt odaokádjon, az sokat elmond a hozzáállásáról.
És nem, nem száradna le a keze tőle.
Egyébként meg unintelligensnek hat, és egyszerűen zavaró.
Én tipikusan az az ember vagyok, aki utálja, ha valaki ékezetek nélkül ír. Egyszerűen rossz olvasni egy szöveget (főleg egy hosszabb regényt), ha nincsen benne ékezet. Komolyan mondom, hogy az agyamban lévő tumor a 8x-osára tud nőni ezektől a szaroktól.
Anno megkérdeztem egy pár ismerősömet, hogy miért ír ékezetek nélkül. Azt mondták, hogy így gyorsabb... hmm, vajon mire használják fel azt a megspórolt időt? 🤔
Viszont ha az illetőnek tényleg angol billentyűzete van, azt mondom oké, bár hozzáteszem, hogy azon is belehet állítani magyarra csak az "í" betű fog kiesni, ha jól tudom (nekem speciel német billentyűzetem van és mégis tudok ékezetekkel írni)...
"Miért borulnak ki néhányan, ha valaki ékezetek nélkül ír?"
Mert nem elég, hogy bunkóság -egy nyilvános magyar oldalon- így írni, de mint látjuk még ki is kéred magadnak.
Mert primitív és igénytelen.
A kifogások, amikkel jönni szoktak pedig csak duma.
Telefonon van autocorrect, a billentyűzet nyelve is egy gombnyomással állítható (persze, mindenkinek angol billentyűzete van, persze)
A legjobb, amikor valaki ír egy körmondatod, amiben előre elnézést kér az ékezetek hiánya miatt. Közben meg töredéke idő lenne a beállítás.
De lehet, hogy egy réteg az igénytelenség mellett még ennyire informatikai analfabéta is.
"Miért borulnak ki néhányan, ha valaki ékezetek nélkül ír?"
Mert kell valami, amin kiborulhatnak.
Elképzelni se tudnám, hogy azért érezzem azt, hogy valakinek nem vagyok fontos, mert ékezet nélkül ír vagy azért érezzek valakit hanyagnak, tiszteletlennek, stb., mert lehagyja az ékezeteket. :D
Ez a tipikus "nagyítóval keressünk a másikon fogást".
A mai világban már majdnem mindenki lábrázást kap majdnem mindentől. Ha nem az ékezetek, akkor az emoji-k, ha nem az emoji-k, akkor a matricák, ha nem a matricák, akkor, "mi az, hogy látta, de nem választolt?", ha nem ez, akkor a rövidítések, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!