Akik szeretnek bejárattól messze lévő, üresen parkolóban álló autók mellé parkolni, azok miért teszik?
Első, és ezért az üres területen álló kisbusz mellé parkolunk, nem pedig az üres területen belül mindenkitől távol, igaz?
Logika rulez.
Én az autóban szoktam rendszeresen enni, ezért mindig a legvégébe állok egy parkolónak.
Tegnap előtti eset, körülöttem 50 méterre sehol egy autó, erre a majom beáll velem szembe, és ott ül, nézi, ahogy zabálok...
Szerintem ezek ilyen figyelemre recskázó szatírok, akik azt képzelik, hogy mindenki őket csodálja, vagy nem tudom.
"Egy mazsolának még mindig könnyebb beállni'
egy mazsolának olyan helyre a legkönnyebb beállni ahol nincs autó 100 méteres körzetben. Mégis mellé állnak be a világ végén.
Én amúgy mazsola vagyok és szeretek a világ végén a semmibe állni. Viszont ha már van ott 1, azaz egy szem autó, nem mellé állok be, hanem kicsit arrébb a semmiben.
Egyénként pszichológiai hatás lehet.
Sok ember (nem tudom, miért, bár evolúciós okai lehetnek; én rühellem az embereket és igyekszem minél messzebb lenni tőlük) szeret a másikhoz közel lenni.
Nőként a piszoárhoz nem tudok hozzászólni.
Viszont télen jártam konditerembe. Volt 6 ellipszis tréner, egyedül én használtam az egyiket. Az esetek több, mint felében a mellém lévőhöz jöttek először.
Vagy a tömegközlekedés. Megérkezik a jármű, az egyik ajtóhoz vagyunk ketten, egy másikhoz valaki egyedül. Látni lehet, ahogy felméri a helyzetet majd átsétál hozzánk, hogy hárman "tülekedjünk", a másik ajtó meg egyedül szomorkodjon.
Biztos, hogy evolúcióra visszavezethető, ösztönös dolog, hogy veszély esetén csoportba verődni biztonságos.
Csakhogy nincs már annyi veszély, pláne nem olyanok, mint 1 m000 éve meg még sokkal régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!