Aki vegán az mit gondol az eszkimókról akik ugye csak húst tudnak enni?
Figyelt kérdés
Most vonatkoztassunk el attól hogy persze nyilván már oda is szállítható zöldség de alapvetően mi a helyzet az olyan emberekkel akiknek az életvitele nem választható el a húsevéstől? Pl. Alaszkában él egyedül a vadonban és vadászattal kell élelmet szereznie vagy az eszkimók, indiánok stb.2019. ápr. 29. 21:26
1/9 anonim válasza:
Na erre én is kíváncsi vagyok! Én megrögzött szőrmeellenes vagyok és imádom a fókákat de! Azzal tisztában vagyok, hogy nekik ez jelenti a túlélést. Egyrészt a kaja másrészt mínusz 50+ fokban elkell a röbb réteg szörme. Ez teljesen elfogadható és logikus. :)
2/9 anonim válasza:
Nem vagyok vegán, csak egy gondolat: sok vegán környezetvédelmi okokból (is) vegán, vagyis azért, mert az állattenyésztés ökológiai lábnyoma sokkal nagyobb, mint a növénytermesztésé. Ez viszont a nagyüzemi állattenyésztésre vonatkozik, tehát nem arról szól, ha valaki egyedül él a vadonban és csak vadászattal, vagy valami nagyon minimális méretű állattenyésztéssel jut húshoz. Úgyhogy az ilyesmi ellen szerintem nincs kifogásuk.
3/9 anonim válasza:
Kérdés: NEKEM, az én szemszögembol: többet ér-e az én és családom élete egy random állattal ellentétben?
Egy vegán sem mondana azt, hogy inkább éhen doglunk.
Vagyis... Én és akikkel csak találkoztam azokkal ez a kérdés felvetése ezt váltja ki.
Így is artok a puszta létezésemmel is az állatoknak. Csak próbálom minimalizalni, a nem szükséges szenvedést elkerülni.
De ettől még én ember vagyok, faj és letfenntartasi szükségletekkel.
4/9 anonim válasza:
Anyukám vegán, de nem elvakult. Ő ki van bekulve azzal, hogy az eszkimok vadásznak. Azzal már kevésbé, hogy az újszülött borjú nem lap tejet a tehentol, mert az embernek kell a tej. Egyébként ő egészségügyi okok miatt lett vegán.
5/9 anonim válasza:
Vannak azért ott is bizonyos füvek, bogyók, hínár,gyökerek amit fogyasztanak a hus mellett meg hal, tojás.
6/9 anonim válasza:
Az ember lehet vegán úgy is, hogy ez a saját étrendjére vonatkoztatja, nem másokat akar megtéríteni, nem szól bele különösebben mások életébe, fōleg ha azok másik földrészen vannak távol.
7/9 anonim válasza:
Megnézném, hogy a bogyókból meg a hínárból mennyi energiát kap szerencsétlen eszkimó férfiember,aki minusz 50 fokban, fizikai munkát végez.. :D
8/9 anonim válasza:
Miért? Eszkimóéknál egyáltalán még dívik a fizikai munka? Ők nem mind számítógépes, diplomás munkát végeznek? ;-)
9/9 anonim válasza:
Jajj, ez olyan, mint az oroszlános példa. Oké, neki kell a hús, és nincs más választása. Az eszkimónak se nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!