Csak szerintem idegesito nehany vegan?
Sokan vannak, akik keresnek valami ilyesmit, amitől ők magukat jobbnak éreztethetik (szerintük), másokat meg lenézhetnek-leszólhatnak, hogy ezzel is saját maguk nagyszerűségét reklámozzák és kiéljék és levezessék így másokon a flusztrációikat.
Nem csak a vegák között lehet találni ilyeneket, hanem sok másnál is, pl. a valláskárosultak közt is.
Nagyon sok vegán idegesítő. Persze minden csoportban vannak ilyenek. Engem zavart már ketogén diétázó is. Bigottak, téveszmékben hívők, intoleráns emberek minden nagyobb embercsoportban vannak, ez már csak ilyen.
Dehogy te véled ezt felfedezni. Elég határozottan leírják sok blogon, hogy ők bűntelenek és mennyire szuperek... Egyszer voltam egy ilyen blogon, de emlékezetes volt. Piedesztálra állították magukat és a blogger és rajongói együtt örültek annak, hogy ők szentek.
Pedig vannak jó fej vegánok is, természetesen, nyilván ilyenekbe is belefutok, ha sok vegán blogon járok. De a rosszabb fajta hangosabb s azért elég sok is van belőlük. Egy bizonyos szintig megértem a szempontjaikat, de utána nem. Plusz nem értem, milyen világban élnek. A saját nem vegán ismerőseiket is rühellik? Akkor is, ha az az "amúgy rendes", szerető édesanyjuk? Nem ismernek embert, aki nem vegán, de láthatóan nem az emberiség söpredéke? Fura ez nekem.
" Elvegre mi sem haborgatjuk oket."
Lehet, hogy te éppen nem, de ha körülnézel akár csak ezen az oldalon tele van az egész fikázó és tudatlan kommentekkel. Legtöbbször már akkor is elkezdenek szidni minket a "mindenevők" amikor még írni sem írt egyikünk se :D
Ezenkívül minket többnyire minden értelmes érv híján térítgetnek, hogy "köll a hús mert beteg leszel" stb. A tanulmányokat fel sem fogják, vagy el se olvassák, mert hát ők jobban tudják mint a biokémikus professzorok. Kb az összes kérdésnél ez volt a tapasztalat sajnos.
Én azt figyeltem meg, hogy a mindenevők kikérik maguknak a kedvességet tőlünk, hogy szó nélkül tűrjük el, hogy pl szamárságokkal vádolnak minket, mert nekik lehet "véleményt" nyilvánítani másokról, de ha mi szólni merünk akkor meg mi vagyunk az erőszakosak :D
Mindemellett a legtöbb "mindenevő" abszolút 100%-ig elutasító mindennel szemben ami a komfortzónáján kívül esik, lásd a paleosokat is hasonlóképpen "fikázzák". Kivétel mindig van, de ettől még az átlag magyar kő konzervatív és abszolút beszűkült.
" És isteníti az egyik legszörnyűbb allergén növényt és adalékanyagot a szóját és ezzel lép át a már káros kategóriába a ténykedése."
Ki és hol istenítette a szóját? Ami amúgy egy takarmánynövény, és emiatt egy mindenevő közvetett módon sokkal többet fogyaszt belőle.
Ja, hogy ezzel nincsen gond, csak azzal, ha egy vegán kiejti a szója szót, az égetni való :D
Arra pedig, hogy a mérsékelt szójafogyasztás káros lenne semmiféle bizonyíték nincsen (szendi gábor oldala nem játszik).
" Elég határozottan leírják sok blogon, hogy ők bűntelenek és mennyire szuperek.."
Hol írták ezt, illetve kik? Még ha létezik is ilyen, a többségünk úgy van vele, hogy ez a legkevesebb amit megtehetünk.
" az étkezés magánügy."
Ez akkor lenne igaz, ha amit megeszel annak kizárólag csak rád lennének pozitív illetve negatív hatásai. Egy alkoholista ivászata pl addig magánügy amíg másnak nem árt vele. Állati eredetű termékek fogyasztása viszont csak a környezetet kárára, a bolygó minden élőlénye kárára, és minden embertársunk kárára kiható fogyasztási szokás. A növénytermesztésnek csak 13%-a van emberi fogyasztásra termesztve, mielőtt még jönne valaki, hogy a növényfogyasztás is ugyanúgy káros...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!