Csak szerintem idegesito nehany vegan?
#10-es válaszoló:
A szója génkezelt. Ezért nem egészséges.
A vegánok, és húsfogyasztók között is vannak erőszakosak, ebben egyetértek. A baj akkor kezdődik, amikor a vegánok erőszakosan lépnek fel ellenünk. Engem nem fognak meggyőzni, amikor tisztában vagyok vele, hogy pontosan mit tartalmaznak az általuk fogyasztott élelmiszerek. Elég csak ránézni a mandulatej összetevőire.
Az Eu-ban tilos génkezelt növényeket termeszteni. Persze biztosan keresik a nagy termelők a kiskapukat, ezt nem tudhatjuk. De ettől még a szója 90%-ban takarmánynövény marad.
Egyébként meg vegánként nem kötelező szójás ételt enni.
" Engem nem fognak meggyőzni, amikor tisztában vagyok vele, hogy pontosan mit tartalmaznak az általuk fogyasztott élelmiszerek."
:DD
Tisztában vagy vele, hogy több millió vegán mit fogyaszt? Gondolom az átlagra értetted a kijelentést, de legalább annyian nem fogyasztunk nagymértékben feldolgozott ételeket mint amennyien igen. Én pl cukrot és sütőolajokat nem fogyasztok, de most terjed egy minden kisebb mértékben feldolgozott cuccokat is nélkülöző irányzat. Ők a nyers vegánok.
Csak néhány összetevő: kenyér: 80% tönkölyliszt, 20% tk. búzaliszt, víz, só kovász.
Vegan fasírt: csicseriborsó, fokhagyma, zeller, tk. liszt, lenmag.
" Elég csak ránézni a mandulatej összetevőire."
Abból megint van kb 10 féle, valamelyik tényleg tele van vegyszerekkel, de vannak jók is. Pluszba ezeket nem csak a vegánok fogyasztják, hanem paleosok is. Az állati tejek sem a csuda nagy egészségességükről híresek, sokan meg se tudják emészteni őket..
" A baj akkor kezdődik, amikor a vegánok erőszakosan lépnek fel ellenünk."
Nem vagyunk szent emberek mi sem, ez egyértelmű.
Erőszakosak sem, viszont ha a másik félről egyértelműen süt, hogy megvet, kigúnyol, vagy a mondandójával megpróbál "megalázni" minket, akkor jogos reakcióként, mi sem leszünk kedvesebbek. Kivéve, ha elég erős a jellemünk ahhoz, hogy az ilyesmi 100%-ban leperegjen rólunk, csak ez ritka.
# 10
"és minden embertársunk kárára kiható fogyasztási szokás."
Azt hittem ezt már megbeszéltük egyszer. Ez az érvelés a mindenevőség állítólagos "kárairól" számtalan rosszul megtervezett kísérletből és helytelen statisztikai következtést kihozó studyból áll, amik mögött nagy számban állnak a con◙irmation bias teljes hatása alatt álló emberek.
Ennyit a "táplálkozástudomány" hatalmas eredményeiről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!