Introvertáltak! Hogy viselitek ezeket?
Akinek már egy fodrász vagy kozmetika is gond, az már orvosi eset!
És ezt segítő szándékkal írom, nem sértegetésként!
Nem a Gyakorin kéne írogatni, hanem keresni kéne egy dokit.
És mit szólna a pszichológus, ha beállítana, hogy "nem szeretek beszélgetni a fodrásszal"?
Gondolkozz is kicsit, mielőtt kinyitod a szád.
#2 nem is érted a problémát
engem azért zavarnak az ilyen csacsogások meg a smalltalkok, mert mikor a fodrásznál ülök, vagy utazom vagy a napi dolgaimat intézem (pl bevásárlás), olyankor én kb alfában vagyok, autopilótán. ilyenkor egyszerűen nem esik jól kommunikálni. de bunkó se akarok lenni, ezért válaszolgatok, de mivel nem akarok, így sokszor sajnos bunkónak tűnök. extra energiát kell befektetnem és ez leszív. de már egyre jobban viselem pl a fodrász csacsogását (mondjuk csak kb 8 havonta járok)
Köszönöm az értelmes, segítőkész válaszokat.
Nem szorulok azért orvosi segítségre, mert nem akarom más (nem család vagy barát, partner) problémáit hallgatni.
Nahát, mintha csak én írtam volna ezt a kérdést. :D Pontosan így vagyok vele, és minden egyes időpontot előre utálok ezek miatt, de hát valahogy ki kell nézni.
Ami még nehezíti a dolgot számomra, az az, hogy a magánéletemről nem szeretek fecsegni, nem nézek tévét, nem olvasok újságot, így a sztárokról, legfrissebb politikai helyzetekről, és bármiféle média szarságról fingom sincsen, tehát ezekről sem tudok velük beszélgetni.
Szerencsére a körmösömnek jó beszélőkéje van, így ő fossa a szót, én meg jó hallgatóság vagyok. Esetleg tudok vele beszélni, ha csodával határos módon olyan témát dob fel, ami engem is érdekel (10-ből 1 alkalom kb.).
A fodrászom pedig hála az égnek olyasmi lehet, mint én. Megkérdezi éppen mit óhajtok, beszélünk 3 mondatot az időjárásról, aztán csendben vagyunk, ha ciki, ha nem.
Szóval jelenleg elvagyok, de ha bármikor nyílna a városomban egy szépségszalon, ahol csak siket alkalmazottak lennének, azonnal váltanék. :D
:D pacsi!
Na az meg a másik, hogy minek teregessem ki másnak a magánéletem..közeli emberek tudják, amit kell meg én is róluk. Feláll a hátamon a szőr az ilyen kényszeres miújságoktól..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!