Miért zavar az, ha valakinek sok pénze van?
Én is szeretnék gazdag lenni és semmit se csinálni, bár ez utóbbi része nem teljesen igaz, mert ha nem kéne dolgoznom, akkor a hobbijaimnak élnék teljes egészében, nem tunyulnék itthon. A vagyonom nagy részével pedig a rászorulókat segíteném és a világot próbálnám jobbá tenni.
De persze igen, baromi irigy vagyok azokra, akik vakarják a valagukat és tele vannak lóvéval, sőt még azokra is, akik keményen dolgoznak és úgy vannak tele lóvéval. Dehát nem fizethetnek meg minden munkakört egyformán, pláne nem lehet egy külföldi multis fizetést összehasonlítani egy kisvárosival...
Viszont az ilyen tényleg nagyongazdag tényleg nagyonsemmitnemcsinálós emberek életét egyáltalán nem irigylem, nincs az a pénz, amiért cserélnék velük.
Ha pl. holnap reggel úgy ébrednék, hogy én vagyok Vajna Timi vagy Sarka Kata vagy bármelyik ilyen ingyenélő szupergazdag maca, szerintem ott helyben nyakon szúrnám magam egy Swarovski köves konyhakéssel.
Amúgy, attól, hogy valamit irigyelsz másoktól, ami természetes, még nem kell, hogy ez rányomja a bélyegét az életedre. Nem kell ezen rágódni és kész.
"Nagyon zavar az ha valakinek úgy van pénze,hogy kb semmit se csinál és mégis "gazdag""
Az a baj, hogy nálunk az irigység a hülyeséggel párosul.
Minden hülye azt hiszi, hogy a gazdag az semmit sem csinált érte.
"Minden hülye azt hiszi, hogy a gazdag az semmit sem csinált érte."
Tegyük hozzá, azt sem kellene bűn legyen, hogy valakinek "ölébe hullik" a gazdagság. Elvégre a gyerekeiért, utódaiért dolgozik az ember, persze, hogy meg fog nekik mindent adni és nem fogja kitenni 18 évesen hogy menjen szobát bérelni panelba meg gyárba dolgozni, csak mert attól boldogabban alszik a sok proli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!