Ez a hobbim a munkám dolog ez nem valami kamu?
Többen mesélték ezt, meg hogy munka után este még van hogy leül otthon a laptop elé mert valamit ki akart próbálni mert új ötletet látott és éjfélig tervezett a gépen stb.
Van élete ezeknek az embereknek?
Mikor töltődnek fel, mikor lazítanak?
Egyikük azt mondta hogy ez a nagy várakozás a nyugdíjra mekkora nagy hülyeség, meg hogy miért volna jó otthon ülni és nem csinálni semmit és hogy ő nyugdíjasként is ezzel foglalkozna.
Persze hagyjuk már. Most tényleg inkább nyomogatja a hülye gépet naphosszat ahelyett hogy a gyerekeive, unokáival legyen?
Én informatikus vagyok, van aki a gyári munka után megy haza és ha van ereje, akkor még beletol pár órát, vagy hétvégén foglalkozik ezzel. Én főállásban is ezt csinálom és mellette hobbi szinten játékfejlesztéssel foglalkozom és HOBBIból elég jó pénzkeresési lehetőségeim is vannak, igaz ritkán fogadok el melót, de lehetőség mindig van.
Apám elég sok dologhoz ért, ő is sokszor éjszakába nyúlóan csinál ezt-azt.
Én szoktam lazítani, hétvégén játszom, vagy épp barátnőzök. Hét közben is van, hogy csak filmezek barátnővel, vagy moziba megyünk, vagy valami programra.
"Ez a hobbim a munkám dolog ez nem valami kamu?"
Ítéld meg magad.
Artista vagyok. Hobbi szinten kezdtem, de már hosszú évek óta ez lett a munkám is.
Nappal néhány órát gyakorlok, délutánonként ismerkedem az adott várossal ahová éppen meghívtak. Este és éjjel fellépés (2 X 10 percig) színpadon, varietében, bárban vagy más vendéglátó helyen.
Imádom csinálni, mellesleg már jó ideje nincsenek anyagi gondjaim és eközben bejárom a világot is úgy, hogy az útiköltségemet, a szállásomat és az étkezésemet is az adott munkaadó rendezi.
Remélem, hogy meggyőztelek.
En peldaul pihentebben jovok haza melobol mint ahogy reggel bemegyek. Hazahozni a melot meg nem lehetseges.
Igy nincs szuksegem feltoltodesre.
Nekem meg az a fura, ha valakinek annyi az élete, hogy hazaesik és mesét néz a gyerekeivel... mégse dumálok bele mások életébe.
Nem mindegy, hogy más mit csinál munka után? :D
Amúgy válaszolva: a kreatív munka kiváló feltöltődés, lazítás tud lenni.
Sajna egyre jobban tapasztalom, ha nem is ugyanígy, de hasonlóan. Többen bevállalnak még pluszmunkát, feladatot, mert van a család, a gyerek, akiket el kell tartani. Van élete az ilyen embernek, csak a felhőkben, a virtuális téren. Energiaitallal és társaival "töltődnek" fel ezek az emberek. Valahol igazuk van, mert ha már élnek, akkor annak minden percét ki kell használni, de ez hosszútávon az egészségükre megy, ami nem jó.
Amúgy meg valahol groteszk ez a helyzet, mert akinek meg nincs gyereke-családja, b×ák, hogy legyen: na de egy ilyen, vagy hasonló életre, ahol akinek van, az sem megfelelően foglalkozik velük? Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!