Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti láttatok már olyant, hogy...

Ti láttatok már olyant, hogy egy nő fűkaszával a kezében fűvet vág?

Figyelt kérdés
Én még egyáltalán nem láttam, viszont olyant már igen, hogy egy nő fűnyíróval nyírta a fűvet. Lehet hülye kérdés, de ez úgy eszembe jutott és egésznap ezen agyalok.

2019. ápr. 25. 11:42
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
97%
Láttunk. Nyilván nem plázacicákat akik éhen is halnának ha nem adná valaki a szájukba az ételt, de kertvárosokban gyakori látvány.
2019. ápr. 25. 11:47
 2/22 A kérdező kommentje:

Bocs első: Benzines fűkaszára gondoltam, nem villanyosra.

Pl: Sthil, Huqvarna stb.

2019. ápr. 25. 11:49
 3/22 Bubuka508 ***** válasza:
98%
Igen. Sőt még kézi kaszával is láttam, hogy kaszált. És akkor mi van? Férfiak meg sokan nem is tudnak kaszálni (kézzel).
2019. ápr. 25. 11:49
 4/22 anonim ***** válasza:
93%

Én (nöként) mindig ilyen használok, mert a terep nálunk a hagyományos fünyíró nem müködik.

Elötte hagyományos kézi kaszával csináltam, csak az igen sokáig tartott, mert nagy a terület, a benzinessel egy nap alatt végig lehet érni.

De tulajdonképpen nem értem, mi ebben a furcsa, hoyg fükaszát használ valaki, vagy hogy egy nö teszi?

2019. ápr. 25. 11:53
 5/22 anonim válasza:
37%
Én is benzinesre gondoltam amúgymeg... hol használnak ma hagyományos kaszát ember... maximum Székelyföldön.
2019. ápr. 25. 11:53
 6/22 anonim ***** válasza:
74%
Őszintén szólva én még életemben nem láttam ilyet.
2019. ápr. 25. 12:10
 7/22 anonim ***** válasza:
94%
Mamám pár éve még(mikor nem volt rendes fűnyírója), kézi kaszával vágta a füvet.
2019. ápr. 25. 12:20
 8/22 A kérdező kommentje:
#6-os ez az hogy még én sem láttam ilyent! 🤔🤔
2019. ápr. 25. 12:39
 9/22 anonim ***** válasza:
94%

Pontosan olyat, hogy a kezében levő motoros fűkaszával dolgozott, nem láttam; a vállain levő hevederen volt, és csak irányította a kezével.

A második szomszédunkban egy most 68. éves asszony, mióta az eszemet tudom, motoros fűkaszát használ a ház mögötti telekrészén, mai kb. 2-ezer m²-es terület. És az a rész messze nem csak füves rész, van ott szépen, akár fásszárú gaz is. Hallani is nemegyszer a motorhangból, hogy éppen komolyabb küzdelem folyik. És gyakran látom, hogy a Ladáján viszi a gépet, megy a külterületi részen levő barackosában kaszálni.

Négy éven át egy közmunkás nő rendszeresen motoros fűkaszázott a faluban, együtt a férfiakkal.

Egyikük sem egy tenyeres-talpas, férfias kinézetű nő. Sőt! A közmunkás hölgy egy kifejezetten csinos, harminc év körüli nő; még munkásruhában is úgy mutatott, hogy sok bámulója akadt. Két éve már nélkülöznünk kell a látványát, mert a szomszéd faluban lakó gázszerelő feleségül vette, és nem engedi munkát vállalni; közmunkára meg végképp nincsenek ráutalódva, nem is lennének jogosultak rá.

De, több nőt is láttam már motoros fűkaszával dolgozni.

Fűnyírót a szomszédasszonyunk is ott használ, ahol mások is, a férfiak is; a ház körül, az udvaron, előkertben. Egyszerűen azért, mert az fűgyűjtős, és nem fújja a szél mindenhova a „szecskázott” darabokat, nem hordjuk be a házba a cipő talpán. Neki, speciel, robbanómotoros a fűnyírója is, de inkább az elektromos a jellemző. Ahogy látom, a fűnyírást inkább a nők végzik; bizonyára, őket hamarabb zavarja, ha nem szép; a férfiember szerint meg ráér még az egy hetet, meg egyébként is csak kéthetente viszik a kukások a zöldhulladékos edényt. A családunkban, a lányom is nagyon szereti csinálni, nem is tetszik neki, ha én kezdek bele. Sőt, már a lányunokám is csinálgatja; módosítottam hozzá a tolókeretet, állítható úgy, hogy ő is kényelmesen tudja fogni.

2019. ápr. 25. 13:00
 10/22 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem a kérdés lényegét, mi ezzel a gond?

Én is nö vagyok, ezt szoktam használni, mert sokkal könnyebb vele doglozni, mint egy nagy "rendes" fünyíróval, föleg ahol keskenyebb részek vannak.

Emellett a magam 155 cm-es és 45 kg-os méretével ezt könnyü kezelni, nem kell húzogatni, szenvedni vele, és gyorsan rendbe tudom tenni a kertet.

Éppen ezért érdekelne, hogy mi ebben a különleges vagy furcsa, hogy ennyien meglepödnek rajta!

2019. ápr. 25. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!