Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan tudhatod, hogy reálisan...

Honnan tudhatod, hogy reálisan látok valakit?

Figyelt kérdés
Ha valakire alapvetően neheztelek, vagy egyszerűen csak rossz volt az első benyomás, és azóta még egy rakás rossz benyomás követte, honnan tudhatom, hogy negatív szemüveg van rajtam, vagy reálisan látom a személyt?
2019. ápr. 23. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Ha mindig mindenben a rosszat látod, lehet nálad nem jó valami. Ha reálisan látod az hosszútávon úgyis kiderül.
2019. ápr. 23. 14:40
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Ha mindenki pozitìvan áll valakihez, te pedig mindig csak negatìvan, akkor a szemüveg rajtad van. Ha észreveszed a jó tulajdonságokat is, ki is emeled, akkor reálisan látod.
2019. ápr. 23. 14:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első megérzés, amikor frissen megismered. Az a halk, apró benyomás, amit aztán az ismertség el is feledtet veled.

Nekem mindig helyes volt az összes. Csak sajnos mindig utólag döbbentem rá, amikor már késő volt és a kés nyele kiállt a hátamból.

2019. ápr. 23. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Az emberek sok esetben előfeltevéseket gyártanak ismeretlenül a másikról, és a mentén gondolkodnak/nem gondolkodnak tovább. Egyrészt azért figyelni kell az embernek a megérzéseire is, mert azok sok esetben jók szoktak lenni. Viszont figyelni is kell a másik személyre, mert lehet, hogy mi haladunk tévúton vele kapcsolatban, így egy esélyt megérdemel a másik fél, hogy bizonyítson.
2019. ápr. 23. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:
A megérzés lényege, hogy nincs benne semmi tudatos agyalás. Pont ettől olyan hatékony és sokszor helyes. Ha már aggyal csináljuk és nem ösztönből/zsigerből jön, az már hamis kép lesz.
2019. ápr. 23. 17:49
 6/6 anonim ***** válasza:

(előbb küldtem el, mint végig gondoltam... Ez még hozzá tartozik)

Pontosan ezt az első ösztön szintű benyomást olyan rohadt nehéz elcsípni. Mert amint felfigyelsz rá, a tudatod rögtön befolyásolni kezdi így vagy úgy. Nehéz letisztátni fejben, hogy egy ilyen első megérzésben, ha már tudatosult, mennyi a ténylegesen ösztön és mennyi, amit a tudatunk dob hozzá azonnal. Nem egyszerű mutatvány és szerintem pont ezért nem hallhatunk rá. Mert mire hallgatnánk addigra jön az elme belezavarni és elbizonytalanítani.

Na. Így teljes.

2019. ápr. 23. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!