Mit tegyek, hogy ne legyenek ilyen elvárásaim magam felé és reálisan lássam a tetteimet?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék változtatni a végtelenül negatív önértékelésemen.
El kezdtem magamat az utóbbi hónapokban (ha nem években) kívülről "vizsgálni" és arra jutottam, hogy rengeteg mindenben kell fejlődnöm, változnom.
És mégpedig a legnagyobb gond, hogy cseppet sem vagyok magabiztos, ezáltal nem olyannak mutatom magamat, mint amilyen vagyok.
Egyszerűen nem vagyok képes mindig úgy viselkedni, mint egy intelligens, egészséges önbizalommal rendelkező lány. Nem tudom mindig szépen megfogalmazni a mondandómat, nem tudok mindig helyesen cselekedni fontosabb helyzetekben. Ez engem iszonyatosan elkeserít.
Képes egy olyan apróság megváltoztatni a hangulatomat, kedvemet ahol nem tudtam a 100%-ot nyújtani. Legyen az egyszerű órai felelet, amikor megkapom ugyan a jó érdemjegyet, de nem érzem azt, hogy megérdemelném, vagy legyen egy egyszerű beszélgetés egy idegennel. Nem érzem, hogy méltó lennék bármire, mert nem tettem le semmit az asztalra.
Próbálok rajta változtatni, tényleg minden reggel úgy ébredek fel, hogy ez a nap is egy újabb alkalom, hogy bebizonyítsam, hogy jó ember vagyok, hogy ugyanolyan jogaim vannak mint másoknak, hogy semmivel sem vagyok kevesebb náluk. Pedig már tudatosan észreveszem magam egyes helyzetekben, szituációkban. Próbálom azt tenni amit helyesnek látok, amivel büszkébb lehetek magamra, csak valahogy mindig visszaesek. Ez pedig gondot okoz ismerkedésben, kapcsolatteremtésben. Csak a rosszat látom meg még abban is amiben "jól" teljesítettem. Ezért írtam ezt ki ide, hogy válaszokat kapjak.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan induljak el a pozitív irányba? Tudom, hogy erre nincs recept, de szívesen olvasnék véleményeket, hogy ez mennyire gyakorta, vagy normális érzés és lehet-e változtatni rajta.
válaszold meg ezt a kérdést:
Miért születtél le erre a fizikai síkra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!