Járdán ütköztetek már össze?
A szembe jövők legtöbbször nem rendeződnek libasorba. Az egymás mellett szembe jövők úgy tesznek, mintha nem is közelednék, szinte az utolsó pillanatig kitöltik a járdaszélességet. Budapesten tapasztalom ezt.
Egy vidéki faluban jártam, ahol a járdán vesztegelt egy babakocsis, kikerültem, és ő elnézést kért, nagyon meglepődtem.
Azt hiszem 2x ütköztem eddig frontálisan gyalogossal gyalogosként. Egyiknél voltam kb 5 éves, csak azért ragadt meg, mert fagyi volt nálam és meg akart ütni a férfi, mert összekentem az öltönyét.
A másik pár hónapja volt, kicsit elbambultam és hirtelen kiléptek egy üzletből és összeütköztünk, szintén férfival, szintén idegbetegen elkezdett velem kiabálni, hogy nézzek a lábam elé, neki ez fáj (úgy egyébként egy 155 cm vékony lány vagyok) és még fagyi se volt nálam :O Őt pár bocsánatkérés után otthagytam. Összeütköztünk, megéreztük azért a becsapódást, de egyikünknek se fájt vagy sérült meg...
Reggelente Budapest egyik elég forgalmas csomópontján keresztül járok suliba, és ott már volt ilyen. Nagyon sokan mennek a metróhoz, én pedig a buszok irányába megyek, így szembekerülök a tömeggel. Már többször is jártam úgy, hogy mentem el az egyik buszmegálló mögött, és a velem szemben jövők nem hajlandóak kicsit kijjebb menni, én meg ugye nem tudok, mert már így is súrolom a buszmegállót. Egy élmény, amikor a jobb vállamnak az emberek ütköznek neki, a balnak meg a buszmegálló.
Ezen kívül viszont még nem történt velem ilyen, úgy vettem észre, hogy ha van hely, akkor azért nem közvetlenül egymás mellett mennek az emberek.
Hatarozottan elfordulok vallal abba az iranyba 5 meterrel elotte,amerre kerulni fogom. Igy nem jonnek nekem,kerul a szembejovo is. Ez bevalt.
A kutyam elol meg szabalyosyn menekulnek :D egy nagy mamut. :D
N
Volt, hogy kipróbáltam, milyen az, ha ilyenkor nem megyek le a fűre/sárba/kerékpársávra (nem járdán levő kerékpárút, úttesten levő kerépársáv)/ úttestre. Összeütközés lett a vége.
Én egyedül nem tudok lehúzódni, a csomagokat magam elé veszem, de ennyi.
Nem tudom, szemből miért nem lehet arra a pár pillanatra egymás elé-mögé rendeződni.
Általában gyorsan megyek, de engem akkor se engednek el, ha épp lassan és volna idejük felfogni, hogy jövök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!