Probléma lehet-e, ha valaki "túl kedves"?
Alapvetően megadom a tiszteletet mindenkinek, amíg olyat nem mondanak/tesznek amivel ezt elveszíthetik, és kicsit nem is értem azokat, akik teljesen bunkó stílussal szólnak a másikhoz. Igyekszem kedvesen szólni mindenkihez, még ha feszült is vagyok, vagy legszívesebben lemészárolnék egy falut, azonban azt veszem észre, hogy ezt gyakran kihasználják. Látják, hogy alapvetően szívesen segítek, és egyre gyakoribbak a kérések, egyre többet kérnek, én pedig emiatt elidegenedem az adott személyektől, és megszakad a kapcsolat, elvégre attól még, hogy igyekszem tisztelettel bánni a másikkal, és segíteni ha tudok, nyilván van egy határ, amikor már nemet mondok.
Tehát valóban ennyire rossz dolog lenne az, ha valaki kedves? Rögtön meglátják benne, és kihasználják?
(Félreértések elkerülése végett nem ajnározni akarom magam, attól még, hogy kedves vagyok lehetek szar ember, de kíváncsi lennék a véleményetekre)
(Sőt, igazából nem is bírom különösebben az embereket, mert iszonyatosan sok a $eggfej, annyi az egész, hogy nem vagyok paraszt)
(Még a buszon is átadom a helyem a néniknek/bácsiknak, pedig nagyon szeretek ücsörögve nézelődni :( )
(Meg valamiért mindig köszönök a BKV-n is a sofőröknek felszálláskor, amit valszeg nem is hallanak)
(Vagy BKK, elvesztettem a fonalat évek óta, hogy melyik-mit művel)
25/F
#1 vagyok
Azt, hogy "mindenkinek köszönsz" persze nem szó szerint értettem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!