Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell még abba is beleköt...

Miért kell még abba is belekötni, hogy hogy eszik az ember?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik, hogy gyorsan eszem. A többi emberhez képest biztosan... De ezt szinte mindenki megjegyzi.

"Nem veszi el senki előled"

"De gyorsan eszel..."

"Te mindig ilyen gyorsan ettél?"

"Nem fogsz éhezni, van még"

Hasonlók. A huszadik után már nagyon zavaró. Ezt ki figyeli amúgy? Pedig nem csámcsogok, nem beszélek teli szájjal, nem eszem le magam, nem morzsázom, nem habzsolok, nem nyelek félre, még az emésztésem is rendben van, csak általában én végzek először, gyors vagyok, stb.

Magam részéről fel se tudom idézni, hogy a környezetemben ki hogy eszik.. Max ha valaki nagyon lassú. De arra se teszek megjegyzést.

Nálatok van ilyen?

2019. ápr. 12. 08:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

26 éves vagyok, és nem kergettek gyerekkoromban sem.

Akkor most emberemre akadtam benned, mert úgy tűnik valamilyen szinten mégiscsak zavar, hogy valaki gyorsan eszik, ha ennyire kihangsúlyozod, hogy nálatok mindenki mindenhol lassan eszik.

De miért kínos neked ez? Mi hátrányod ér belőle?

Nekem ez így kényelmes, nem maratont futok, nem kapkodom a levegőt közben, nem állva eszem A-ból B-be rohanva, hanem kényelmesen eszem a saját tempómban, nem azért történik így, mert sietnék valahova. Engem nem érintene kínosan, ha valaki nálunk vagy gyorsan vagy lassan enne.

2019. ápr. 12. 12:09
 12/18 anonim ***** válasza:
50%

Pàrom szinte mindennap elmondja, én hadseregre főzök :)

Igaz, csak 3-an vagyunk, amit meg a 9 éves gyerek megeszik, nem mennyiség.

Ha vendégeink vannak, akkor sincs soha kicentizve sem a kaja, sem a pia, sem a süti.

Ha nàlunk valaki rohanva enne, azt hinném, fél, hogy neki nem marad.

Pedig sokszor nem kis tàrsasàgról beszélek, ha itt alszanak, a reggeli is bôséges, vàlaszték dögivel, ebédre szintén, de este se koplal senki.

Azért ha ràér az ember, kortyolgat pici bort vacsihoz, megállunk pàrommal, beszélgetünk, nevetünk, ha meg tàrsasàg van, előtte ugye pàlinkàzàs, véget nem érő dumálàs, senki nem fog hozzà kapkodva kanállal csörögni.

De az nem derült ki, hogy neked mi a gyors tempó?

2019. ápr. 12. 12:25
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

Ha ráadàsul nő vagy, akkor viszont (nemhogy zavaró lehet màsnak) a legkevésbé sem elegàns.

Ezt nem én talàltam ki, etikettben bőven lehet arról is olvasni, étkezésnél mit hogyan illik.

2019. ápr. 12. 12:31
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom neked lemérni pontosan, de ha munkahelyen eszünk, általában én végzek legelőször. Otthon is. Étteremben is (pedig ilyen helyzetben direkt lassítok). Gyorsan rágok vagy nem tudom. :-D Adagokban normál, talán annál kicsit kevesebb egyszerre. De semmi drámai jelenetet nem kell ehhez képzelni, nem törölgetem az izzadságcseppeket a homlokomról a végén, nem lihegek, nem fulladozok vagy ilyesmi. Épp ezért irritáló, hogy ha ezt ennyien megjegyzik.
2019. ápr. 12. 12:32
 15/18 anonim ***** válasza:
65%

Akkor nem tudom erre mit mondjak.

Az viszont még zavarhatja a többi embert, plàne ha jönne a következő fogàs, hogy te gyorsan végeztél, ők pedig még esznek, te ugye addig csak "várakozol".

2019. ápr. 12. 12:37
 16/18 anonim ***** válasza:
50%

Ja, de ez egy "piszmogó" embernél is lehet kellemetlen.

Asztaltàrsasàg 99%-a befejezte az első fogàst, egy ember nyammog még rajta.

Nyàron ugye kint eszünk az udvaron mindig, s ha vendégeink vannak, addig nem szoktam a leveses tányérokat behordani, elkezdeni leszedni, míg nem végzett mindenki, ergo addig a második fogàst sem hozom ki, nem tàlalom.

De ha valaki teszem fel 10-15 mp alatt bekanalazta a levesét, akkor neki (és nekem is mint vendéglàtónak/hàziasszonynak) kellemetlen, hogy csak ül ott.Hiàba kínálom még levessel ha nem kér többet.

Persze percre pontosan senki nem végez az étkezéssel, de azért valamennyire lehet igazodni a többiekhez.

2019. ápr. 12. 12:48
 17/18 anonim ***** válasza:
75%

Valamennyire gyorsan evők vagyunk, mondjuk azokhoz az emberekhez képest, akik nyammognak. Viszont engem is idegesít, ha valaki egy családi rendezvényen elkezd gyorsan lapátolni. A férjemnél is voltak ilyen gondok. Azért zavar, mert megfigyeltem magamon, hogy feszültté válok és én is elkezdek gyorsan enni. Aztán feltűnik, észreveszem magamon és szólok, hogy együnk lassabban. Ez a feszültség átragad rám a másik emberről. Nem tehetek róla, de így van. Mellesleg a férjemnek emésztési és gyomorproblémái vannak, nem mondom, hogy ezért alakult ki, de biztosan tudjuk, hogy nem tesz jót neki, ha nem rágja meg rendesen az ételt, csak lenyeli. A nyálban található enzimek segítik az étel lebontását, ha nem keveredik el rendesen, akkor a gyomor küzd. Nála ez van. Így rá szoktam szólni, hogy nem sietünk sehová, lassítson. Ezt ő elismeri és mondja, hogy igazam van. Akkor elkezd tudatosan figyelni.

Másoknál nem tudom mi a helyzet, csak azt írtam le, ami nálunk előfordul.

2019. ápr. 12. 13:16
 18/18 anonim ***** válasza:
50%

Nekem volt egy nagyon merev, megfelelési kényszeres munkatársam.

Ennek egyik "tünete" volt, hogy mindent irtó gyorsan csinált. Gyorsan járt, állt fel, ült le.

Ő evett irtó gyorsan, de úgy, hogy még a mozdulatai is kifejezetten kapkodóak voltak. Kapkodó, idegesnek tűnő (szerintem nemcsak "tűnő", hanem az is).

2019. ápr. 12. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!