Igazam van, vagy tényleg túlreagáltam?
Építkeznek az otthonunk előtt már lassan egy hónapja. Először egészen más miatt, a héten kezdték a vízvezeték miatt.
A héten otthon vagyok, most fordult elő először, hogy egyszer csak nem volt víz. Rendesen megijedtem, nemhogy eltörtek valamit, vagy tudnak-e arról, hogy nincs víz, és most én tudatlanul megnyitottam a csapot.
Felhívtam a férjem, hogy tud-e valamit, normális -e ez.
Erre kinevetett, hogy tipikus én, ahelyett, hogy felhívom, lemehettem volna megkérdezni a munkásokat. Utólag tényleg mondjuk.
Megtudtam tőle, a tulajnak szóltak, hogy a héten itt-ott nem lesz víz, mivel nem rájuk tartozik, hogy itt ki lakik, ha albérlői vannak, értesítse ő. A tulaj szólt is a páromnak, az viszont nem szólt nekem.
Szerinte logikus, hogy ha építkeznek, akkor bizonytalan időre nem lesz víz, ne kelljen már nekem erről külön szólni. Akire tartozik (a tulaj és a bérlő, akinek a nevén a szerződés van) tudtak róla.
A munkások tudják, hogy otthon vagyok, hiszen a héten már kétszer én voltam lent velük beszélni, illetve én engedtem be őket az alagsorba is.
Hivatalosan lakom itt én is, de a tulaj csak a férjemnek szólt, minek telefonáljon külön kettőnknek.
A férjem végig röhögött a telefonba, hogy megnézte volna a fejem, ahogy lemegyek toporzékolni a munkásoknak, hogy mi az, hogy nincs víz, többet biztos nem mernek majd kérdezni semmit tőlem.
Utána lementem, és mondták, hogy ilyen fél órákra nem lesz csak, nem kell megijedni. 18-kor minden nap befejezik, onnantól meg már végig lesz.
A férjem szerint akár egész napra is elzárhatnák teljesen, amíg tartanak a munkálatok (8-18 minden hétköznap), mert normális ember ilyenkor munkában van, a kivétel (tehát otthonról dolgozók, anyukák gyesen, nyugdíjasok, fiatalok szabadságon, stb) meg érdeklődjön náluk, ráér, nem harapnak.
Tudom, hogy luxus, hogy folyik víz a csapból, az Föld lakosságának több mint fele el sem tudja képzelni, ez milyen, illetve le lehet slattyogni az élelmiszerboltba, venni egy karton vizet, annyit még én is elbírok, aztán maximum nem mosok/mosogatok/zuhanyzok este hatig.
Csak az zavar, hogy nem szóltak be, amikor beszéltem velük, hogy ezzel számoljak.

Kapura is kiírhatták volna például, nem került volna semmibe.
Ahogy férjed reagált, az a "tipikus férfiak nőkkel szembeni viselkedése, ha műszaki dolgokról van szó" vagy nem is tudom miképpen fogalmazzam ezt meg.

Nem zárták el egész napra, csak amikor megkérdeztem, mondták, hogy napközben váratlanul ilyen fél órákra nem lesz, erre lehet számítani a napokban.
Szerinte vicces volt a reakcióm, megért ennyit.
Hát, nem értek ezzel egyet, majdnem szívrohamot kaptam, mikor megnyitom a csapot, beszappanozom a kezem, elzárom, majd mikor újra megnyitom, nincs víz.
Ennél kellemetlenebb már csak akkor lett volna, ha épp a hajam samponozom a zuhany alatt....

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!