Az ilyen, hízelgés vagy mi ez visszataszító az emberek számára?
Mert ezt nem lehet őszintének érezni. Ez legtöbbször arra szolgál, hogy elkendőzzön valami negatívat. Féltékenységet vagy kétszínű, ártalmas személyiséget. Mondhatnánk úgy is, hogy miközben valaki így bókol valakinek, másik kezében tartja a nagykést és elvonja róla a figyelmet.
Nagyon nincs jó tapasztalatom (se személyes, se megfigyelés alapján) az ilyen típusú emberekkel.
Bár az se kizárt, hogy pusztán arról van szó, hogy egy ilyen szépen dicsérgető emberke simán csak meg szeretné hódítani a dicsért személyt.
Mindegy, melyik áll a háttérben, nekem instant hányingerem van az ilyentől. Néha néha belefér, hogy méltatnak, de ha valaki túlzásba viszi, a szándékait meg a józan ítélőképességét is megkérdőjelezem. (mert ha valaki netán tényleg komolyan gondolja, hogy ilyen-olyan kimagasló képességem/tulajdonságom van, akkor sajnálom szegényt, mert nem lát objektíven, ugyanis nem vagyok nagy szám xD)
5ös. Nem fiam, te csak elvakult voltál (az érzelmek már csak ilyenek). Egyszer talán majd belátod.
Egyébként nem azt mondtam, hogy nem érdemli meg valaki a dicséretet, de mint minden mást se, ezt se kell túlzásba vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!