Mi az, amit elfogadható oknak tartasz az alkoholizmus kialakulásához, és mi az, amire abszolút azt mondod, hogy csak hülye, gyenge jellem az illető?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 5. 15:45
12/21 anonim válasza:
Gyenge jellem? Tényleg? Az empátia benned megvan. Nyílván fogalmad sincs arról,hogy egy ember miért lesz alkoholista,vagy drogfüggő. De nézzük le az ilyet? Elgondolkodtál már azon,hogy nem mindenki egyforma? Hogy valaki feltud dolgozni egy traumát,valaki nem? A legszánalmasabb tett,hogy valakit elítélünk úgy,hogy nem is ismerjük az élettörténetét. De az ítélkezés a legkönnyebb. Minthogy legyen empátiánk,és segítenénk a "gyenge" embereket. Ezért undorodom ettől a fajtól. Nulla empátia.
13/21 anonim válasza:
Én meg az ilyen túlzott empátiától és a gyengeségkultusztól undorodom. Jaj de hát értsük meg, támogassuk, segítsük szegénykéket, miközben azok saját maguk tehetnek a döntéseikről és a saját felelősségük lenne felelősséget vállalni a helyzetért és kimászni belőle, nem pedig másokba csipaszkodni. De persze, empatizáljunk mindenkivel, azzal is, aki nem érdemli meg, erősítsük meg bennük, hogy maguktól nem kell küzdeniük, nem kell fejlődniük, nyugodtan maradjanak csak gyengék, hiszen mindig lesz valaki, aki kihúzza őket a szarból.
14/21 anonim válasza:
Ez is egy formája a természetes kiválasztódásnak. Felőlem aztán bárki igya a halálba magát nyugodtan ha nem tudja feldolgozni azokat a dolgokat amiket a többség igen, csak ne szaporodjon.
15/21 anonim válasza:
Látom te se tudod,hogy mi az a függőség. Valaki igen is próbál tenni ellene, csak tudod nehezen megy neki. Ezért kér segítséget. Az pedig,hogy segítséget kér,az már haladás,és igen is tesz saját magáért. Nyílván vannak olyan függők,akik másokat bántalmaznak,én inkább ezeket ítélem el. Mint sem az olyanokat,akik azért függők,mert menekülnek valami elől,de egy légynek sem ártanak. Nem minden függő egyforma,szóval ne általánosítsunk.
16/21 anonim válasza:
A természetes kiválasztódás azért durva,mert nem így van. Valaki párkapcsolatban él,úgy hogy alkoholista,drogfüggő. Szóval egyáltalán nincs így.
17/21 anonim válasza:
Nincs ilyen Én pl azért ittam mert lett pénzem előtte sose volt.Megtehettem és élveztem vehetek magamnak piát bulizhatok stb.Eléggé bele is lendültem.De ez nem ok csak megtehettem hogy jól szórakozzak.Mert valakit pl veszteség ért az azért fog inni.Mindenki aki szeret inni talál okot rá.
18/21 anonim válasza:
Elfogadható ok, hát ezt nem én döntöm el, mellesleg amit a környezetemben láttam eddig:
Rossz gyermekkor, testi és lelki bántalmazás, gyenge és elferdült énkép, alacsony önbizalom, elfojtott érzelmek, párkapcsolat hiánya, kilátástalan jövő, stb.
19/21 anonim válasza:
14-es ritka nagy p*cskalap vagy, szerintem felét nem élted meg annak, amit egy szexuális zaklatás/erőszak miatt alkoholistává vált nő. Kellő bölcsességgel kezeld az ilyen gondolatokat, hasonló helyzetben lehet, hogy Te is valamilyen feszültségoldóhoz nyúlnál.
20/21 anonim válasza:
Szerintem nincs elfogadható ok, csak gyengeség. Én is voltam már párszor eléggé megzuhanva, de az alkohol, mint opció sosem jutott az eszembe. Mondjuk lehet azért sem, mert utálom az alkoholt. Egyszerűen sz@r az íze számomra, ha a barátaim iszogatni hívnak, kivagyok :) Legszívesebben kólát vagy gyümölcslevet iszogatnék mellettük. (Ilyenkor általában pl vodka-narancsot kérek, mert azt még úgy ahogy nagy nehezen magamba erőltetem, de több óra kell hozzá :) ) Egyébként lehet azért, mert Apukám alkoholista volt. Amikor láttam inni mély gyűlöletet éreztem iránta. Szégyelltem az osztálytársaim előtt, hogy ha feljöttek hozzánk, nehogy meglássák...tökre látszott rajta ha részeg volt, akkor is ha nem szólalt meg, pl csak a tévét bámulta. De Ő már fiatalon, amikor Én még nem születtem meg állandóan haverozott, bulizott, szóval az alkohol mindig ott volt és durván lerészegedtek. Ő biztos vagyok benne, hogy szerette az ízét is, nem úgy mint Én. Barátnőm is utálja az alkoholt, nem iszik egyáltalán még bulikban sem egy-egy kortyot, Neki nem is volt a családjában alkoholista és mégis utálja az ízét. Meg azokat is akik piálnak... Ha lehetne Én az alkoholt is olyan drágára áraznám fel, mint a kábítószert. Hogy ne legyen ennyi alkesz ember. Egyébként az alkohol is drog. (Csak az alkoholnak az ízével "meg kell kűzdeni" mielőtt jönne a "mámor", a drogoknál nincs ilyen ugye...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!