Lehet tébnyleg antiszociális vagyok azért, mert nem akarok szomszédolni, nem akarok a város közösségében részt vennio, csak hazamenni az aglomerációban lévő trapézlemezzel teljesen elkerített telkemre és pihenni munka után?
Én nem tartom magam antiszociálisnak emiatt. Vannak barátaink, a kollégáimmal is szervezünk közös programokat, és ott van persze a család is.
Az, hogy a szomszéd erzsinéni pletykáit hallgassam (ki kinek a kicsodájával van együtt, ki halt meg, ki merre járt és mit csinált, tojnak-e a tyúkjai) pont kihagyom.
Attól,hogy egymás mellett laktok, még nem kötelező országos cimboráknak lenni.
Nem, antiszociális nem vagy semmiképp. Az mást jelent, mint amire te gondolsz.
Más emberekkel érintkezel?
- Ha nem: Asszociális vagy
- Ha igen és nem akarsz minél hamarabb elvonulni: Nem vagy asszociális, csak megválogatod kivel akarod tölteni az idődet (ami egy jó dolog)
- Ha igen, de minél hamarabb el akarsz vonulni: Szerintem erre tudod mi a válasz
5ös: aszociális. “a-“ = fosztóképző; “szociális” = tarsasági. Az “asszociáció”, amire gondolsz, azt jelenti, hogy valamiről valami más ugrik be, mint most neked. :D
6oshoz annyit tennék hozzá, hogy (ahogy 2es is mondta) nagyon könnyű valakit körülményei miatt rossz pszichológiai kategóriába rakni, de a valódi pszichológiai tesztelés ennél részletesebb, Extravertáltaknak ugyanúgy szükséges a magány és a pihenés (és introvertáltaknak ugyanúgy rossz a teljes magány) tehát ha valaki egész nap hajt, és este már nincs kedve máshoz, mint aludni, az nem introvertált, hanem csak fáradt.
Hogy valaki egyik vagy másik, azt inkább abból lehet megállapítani, hogy társaságban hogyan viselkedik. Ha csöndes, gondolkodó, jobb szeret 1-2 közeli barátot és feszélyezi, ha egyszerre több ember figyelme irányul rá, az az introvertalt. Egy munkás lehet hogy nem jár buliba, mert nem ér rá, de kollegák, haverok társaságában oldott, nyitott, tehát nem introvertált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!