Mi értelme idézeteket posztolni (face, insta)?
Szerintem sincs értelme, többnyire tiniknél szoktam látni, de a legtöbben kinövik.
Azzal még nincs bajom, ha valaki önreflexív módon oszt meg idézetet, tehát olyas valamit, ami a saját helyzetét tükrözi, csak épp nem saját szavakkal. Ilyenkor nem is az a célja, hogy mindenkire vonatkozzon, miért kellene mindenkire vonatkoztatni????
Ha nem is saját gondolata, de nem egy közhelyes gszöveget oszt meg, hanem mondjuk egy kevésbé-népszerű, de nagyon jó könyvből vett gondolatot, az még jó lehet. Viszont a közhelyes idézet posztoktól egyenesen hányni tudnék.
Mert van olyan, hogy egy idézetet olvasva kapásból az ugrik be: "Hű, mintha ez pont rólam szólna, csak én nem tudom ilyen szépen megfogalmazni!"
Ha esetleg nem vagy a szavak embere, de burkoltan tudatni szeretnéd az ismerőseiddel, hogy mi foglalkoztat, akkor jól jön egy ilyen idézet, amit megoszthatsz, és közvetíti a gondolataidat.
Persze ez nem vonatkozik arra, amikor az insta ribik a pucsítós, csücsörítős képeik alá írnak ki velős gondolatokat. Ők csak simán azt hiszik, hogy ettől okosabbnak tűnnek.
Az se mindegy, hogy milyen gyakran posztol. Még komolyabban lehet venni azt, aki ritkábban, csak akkor amikor tényleg kivételesen megfogja egy idézet... mintsem azt, aki naponta tolja a nagy bölcsességeket, és minden idézetrōl azt gondolja, hogy róla szól:D
De amúgy általában nem a frankómegmondás a célja és az sem, hogy mindenkire vonatkozzon, lehet hogy te értelmezed rosszul.
Attól függ; (nem csak idézet, de gondolat, versike, hasonlók) van értelme, ha az pozitív vagy valamit tanít esetleg.
Az ilyen - csalódtam a világegyetemben - posztokat feleslegesnek tartom. Nem nagyon látom értelmét, hogy ezzel hogyan segítik vagy milyen mély benyomást érnek el a többiekben.
(Nagyon off - Alapjáraton az online önmagunkra való figyelem felhívást mindig is utáltam; ha valaki összeveszik a barátjával, a boltosnéni beszól neki, az utcán nem segítenek neki, ha unatkozik és nincs vele senki, stb, ne a Facebook-on, Instán élje ki. A családban egyik rokonnál van egy közelgő műtét, ami miatt borzasztóan izgulok és mégsem ragadok megafont és üvöltöm bele az érzéseimet ezzel kapcsolatban az ismerőseimnek. :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!