Mik azok a dolgok a szakterületedről vagy érdeklődési területedről, amiket az átlagemberek nagy része (zavaróan, érdekesen vagy viccesen) rosszul mond?
Pl. ilyenekre gondolok:
- adószám és adóazonosító jel összekeverése (könyvelőm kiakad az ilyenektől)
- repülőjegy és beszállókártya keverése
- lakástulaj és bérlő helyett főbérlő és albérlő
- vírus és baktérium keverése
Nagyon sokszor olvastam már fogyókúra rovatban, hogy tornázni helyett tornászni-t írnak.
Arcon a pórusok helyett sokan pólusokat mondanak.
6. vagyok, eszembe jutott még pár:
Pl. általánosan elterjedt "tévhit", hogy a skizofréniában szenvedőknek több személyiségük van.
Vagy sok ember pedofilnak hívja mondjuk azokat a férfiakat, akiknek 50+ évesen 20-on pár éves barátnőjük van.
Aztán ezen az oldalon is gyakran olvasom (élőben pedig még többször hallom..), hogy az aszociális, kevésbé társaságkedvelő embereket antiszociálisnak bélyegzik.
*előző vagyok*
Amúgy engem csak az zavar, amikor valaki duplán mondja a betűket, pl.: róla helyett rollla / britek helyett britttek stb. El is veszi a figyelmem és arra kell figyelnem emiatt, hogy ne röhögjem el magam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!