Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mik azok a dolgok a szakterüle...

Mik azok a dolgok a szakterületedről vagy érdeklődési területedről, amiket az átlagemberek nagy része (zavaróan, érdekesen vagy viccesen) rosszul mond?

Figyelt kérdés

Pl. ilyenekre gondolok:

- adószám és adóazonosító jel összekeverése (könyvelőm kiakad az ilyenektől)

- repülőjegy és beszállókártya keverése

- lakástulaj és bérlő helyett főbérlő és albérlő

- vírus és baktérium keverése

2019. márc. 24. 23:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

Nagyon sokszor olvastam már fogyókúra rovatban, hogy tornázni helyett tornászni-t írnak.

Arcon a pórusok helyett sokan pólusokat mondanak.

2019. márc. 25. 20:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

6. vagyok, eszembe jutott még pár:

Pl. általánosan elterjedt "tévhit", hogy a skizofréniában szenvedőknek több személyiségük van.

Vagy sok ember pedofilnak hívja mondjuk azokat a férfiakat, akiknek 50+ évesen 20-on pár éves barátnőjük van.

Aztán ezen az oldalon is gyakran olvasom (élőben pedig még többször hallom..), hogy az aszociális, kevésbé társaságkedvelő embereket antiszociálisnak bélyegzik.

2019. márc. 25. 20:40
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
Amikor bizonyos sminktermékeket mindenképpen magyarul szeretnének mondani. Beautyblender helyett sminkszivacs, primer helyett sminkalap (jó, ezek nem olyan borzasztóak), de amikor a highlighter-re is ki akarnak találni valami magyar szót... Hallottam már csillám púdernek is és fényes púdernek is... De a blending mozdulat helyett satírozástól is a falra mászok. A satírozás teljesen más technika. Nem kell minden szót görcsösen lefordítani a nyelvünkre, a nagyrésze tökéletesen érthető angolul is.
2019. márc. 25. 21:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
#10. A naplopó mondjuk tényleg sértő xD
2019. márc. 27. 15:27
 15/19 anonim ***** válasza:
62%

*előző vagyok*

Amúgy engem csak az zavar, amikor valaki duplán mondja a betűket, pl.: róla helyett rollla / britek helyett britttek stb. El is veszi a figyelmem és arra kell figyelnem emiatt, hogy ne röhögjem el magam. :D

2019. márc. 27. 15:29
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Jajjaj, a beszédhibások jönnek lepontozni, meneküljünk! xD
2019. márc. 29. 10:16
 17/19 A kérdező kommentje:
Kérek mindenkit, hogy ne pontozza le a válaszokat, nekem mind tetszett (még a könyvkiolvasósat is felpontoztam, pedig azt én is mondom :D
2019. márc. 30. 03:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Hat en azon tudok behalni, amikor valaki helytelenul hasznalja a suly es a tomeg kifejezeseket. Minimalos igenyessegen mulna a dolog, raadasul ez altalanos iskolaban mindenkinek kellett (volna) tanulnia.
2019. ápr. 1. 23:20
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Eddig mindegyik tetszett :D
2019. ápr. 2. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!